Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Robert Lewandowski, prima reacție după eliminarea din meciul cu Osasuna! "Gestul a fost pentru Xavi"

Bianca Dumitru

Publicat 09/11/2022 la 20:01 GMT+2

Robert Lewandowski a fost eliminat aseară, în minutul 31 al meciului dintre Osasuna și Barcelona. Golgheterul polonez a vorbit despre posibila sancțiune pe care o va primi și și-a explicat gestul făcut după ce a fost trimis la cabine.

Robert Lewandowski (FC Barcelona).

Credit imagine: Getty Images

Robert Lewandowski a rezistat doar 31 de minute pe teren în partida dintre Osasuna și Barcelona, contând pentru a 14-a etapă din La Liga.
În această seară, după gala în care a primit Gheata de Aur pentru sezonul 2021/22, golgheterul polonez a vorbit despre cele două cartonașe galbene încasate în meciul de ieri.
Lewandowski a punctat că nu a făcut niciun gest de dispreț la adresa vreunui arbitru, susținând că acele gesturi erau îndreptate în direcția lui Xavi. În plus, polonezul a spus că nu crede că va primi o suspendare foarte mare, fiind convins că va găsi înțelegere după ce a declarat că nu i-a desconsiderat pe oficialii partidei.
"Gestul pe care l-am făcut nu a fost îndreptat către al patrulea arbitru, ci a fost pentru Xavi. Noi am discutat ca, dacă vom lua un cartonaș galben, să fim atenți la al doilea.
De ce să-mi dea patru etape de suspendare dacă gestul meu nu a fost îndreptat nici către central, nici către tușier?", a spus Robert Lewandowski, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

Câte etape de suspendare riscă Lewandowski

Polonezul a primit al doilea cartonaș galben după ce și-a lovit un adversar, dar decizia nu a fost pe placul acestuia. Lewandowski a protestat, iar gesturile făcute îi pot aduce mai multe etape de suspendare.
Potrivit COPE, polonezul riscă până la trei etape de suspendare. Gil Manzano, arbitrul partidei, a scris în raport că "odată eliminat, când se îndrepta către ieșirea de pe teren, jucătorul a făcut de două ori gesturi de dezaprobare, după care a îndreptat degetul către arbitru".
Astfel, o etapă de suspendare va fi pentru cele două cartonașe galbene primite, iar alte două etape de suspendare pot fi primite în cazul în care Comisia de Disciplină va ajunge la concluzia că gesturile lui Lewandowski au fost lipsite de respect față de arbitru.
Barcelona s-a impus în cele din urmă pe finalul partidei cu Osasuna, pe care a câștigat-o cu 2-1. Gazdele au deschis scorul în minutul 6, prin Garcia, dar echipa lui Xavi a revenit în repriza secundă, prin golurile marcate de Pedri și Raphinha, în minutele 48, respectiv 85.
După această victorie, Barcelona a ajuns la 37 de puncte în 14 partide și este la 5 puncte în fața lui Real Madrid, care urmează să joace joi seară, cu Cadiz.
Turneul Campionilor se desfășoară în perioada 13-20 noiembrie și poate fi urmărit pe Eurosport, site-ul Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo