Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transferul lui Cancelo, misiune imposibilă pentru Barcelona! Cât ar trebui să plătească pentru el

Bianca Dumitru

Publicat 16/03/2023 la 17:56 GMT+2

Barcelona este interesată de Joao Cancelo, fotbalist împrumutat în acest moment de Manchester City la Bayern. Conform presei din Spania, transferul portughezului ar putea fi prea scump pentru catalani.

Joao Cancelo nach 2:0 Sieg gegen PSG

Credit imagine: Getty Images

Oficialii Barcelonei vor încerca la finalul actualei stagiuni să facă mai multe transferuri importante, însă clubul blaugrana va fi condiționat de problemele financiare cu care se confruntă de câțiva ani.
Unul dintre jucătorii doriți pe Camp Nou este Joao Cancelo, fundașul împrumutat de Manchester City la Bayern în prima jumătate a acestui an. Bavarezii nu vor activa clauza de transfer definitiv, iar portughezul se va întoarce în Premier League.
Șefii liderului din La Liga sunt cu ochii pe el, considerându-l un fotbalist potrivit cu stilul de joc al echipei lui Xavi. Joan Laporta și Mateu Alemany au discutat recent cu agentul lui Cancelo, Jorge Mendes, despre posibilitatea unui transfer.
Conform presei din Spania, mutarea este greu de realizat pentru că i-ar putea costa destul de mult pe catalani. Jurnaliștii publicației iberice Sport au scris că pentru a-l împrumuta pe fundașul de 28 de ani, Barcelona ar trebui să plătească peste 20 de milioane de euro. Această sumă este considerată prea mare de reprezentanții clubului blaugrana, în condițiile în care fotbalistul nu ar fi definitiv al lor.
Astfel, Jorge Mendes are misiunea de a obține un împrumut gratuit al lui Joao Cancelo pe Camp Nou, dar și o scădere a salariului acestuia. În caz contrar, Barcelona nu-și va permite mutarea, urmând a fi nevoită să se reorienteze.
Citește și:

De ce a plecat Cancelo de la Manchester City

Joao Cancelo a fost împrumutat la începutul acestui an de Manchester City la Bayern Munchen. Imediat după această mutare surprinzătoare, presa din Anglia a vorbit despre un posibil conflict între fundașul portughez și antrenorul spaniol, lucru dezmințit de Cancelo.
Acum, portughezul a vorbit pentru prima oară despre lucrurile care au dus la împrumutul din iarnă: "Cum am mai spus, Guardiola a găsit un mod de a juca după Cupa Mondială. A început să joace cu fundașii laterali în interior, acolo unde jucam și eu, iar lui i-a plăcut ce a văzut la Rico Lewis și Nathan Ake.
Cred că un jucător este mereu egoist. Orice jucător vrea să se simtă important, vrea să joace și cine spune altceva minte. Un jucător competitiv, așa cum sunt eu, care vrea să câștige trofee, vrea să joace. Nu s-a pus problema să îmi devalorizez coechipierii. Eu credeam că merit să joc, el nu.
Așa că am avut o conversație și am decis că cel mai bine pentru mine ar fi să plec în această perioadă de mercato. A fost o oportunitate de nerefuzat. Am căzut de comun acord. Dacă City nu voia, nu mă lăsau, deoarece sunt sub contract.
Sunt profesionist. Am o personalitate dificilă, e adevărat, dar niciodată nu am fost lipsit de respect față de coechipieri sau antrenori", a spus Joao Cancelo, potrivit jurnaliștilor de la O Jogo.
Cancelo a ajuns pe Etihad în vara anului 2019, atunci când "cetățenii" au plătit 65 de milioane de euro pentru transferul său de la Juventus. Lusitanul se află sub contract cu Manchester City până în iunie 2027, cota sa de piață fiind în acest moment estimată la 70 de milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo