Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA a exclus o echipă din La Liga din cupele europene! Motivul deciziei și cine îi va lua locul

Dani Morar

Actualizat 23/06/2023 la 21:25 GMT+3

UEFA a decis excluderea Osasunei din sezonul viitor al Conference League, în urma unei investigații. Deși a încheiat ediția trecută a campionatului din Spania pe locul 7, echipa nu va putea participa în cupele europene în sezonul 2023-2024.

PAMPLONA, SPAIN - FEBRUARY 18: (L-R) Vinicius Junior of Real Madrid, Jon Moncayola of CA Osasuna during the La Liga Santander match between Osasuna v Real Madrid at the Estadio El Sadar on February 18, 2023 in Pamplona Spain (Photo by David S. Bustamante/

Credit imagine: Eurosport

Osasuna a fost exclusă de UEFA din Conference League, deși echipa spaniolă încheiase pe locul 7 în La Liga și obținuse biletele pentru a treia competiție inter-cluburi din Europa.
Forul continental a desfășurat o anchetă și a investigat potențial meciuri trucate desfășurate de echipă în sezoanele 2012-2013 și 2013-2014.
În ianuarie, Curtea Supremă i-a acuzat pe membrii consiliului de administrație al clubului de deturnare, infracțiune contabilă, falsificare de documente și corupție sportivă, notează onefootball.com.
Chiar dacă infracțiunile au avut loc acum 10 ani, UEFA a luat o decizie după finalizarea investigației, astfel că Osasuna nu se va putea bucura de prezența în Conference League, în ciuda faptului că a obținut acest drept din punct de vedere sportiv.
Forul european a dorit să se convingă dacă în aceste infracțiuni au fost implicate doar persoanele fizice sau dacă echipa a avut de beneficiat de pe urma faptelor.
Principala beneficiară a acestei decizii este Athletic Club de Bilbao, echipă care a încheiat sezonul pe locul 8. Bascii o vor înlocui pe rivala din campionat în competițiile europene, în ciuda unui sezon mai slab.
Citește și:

Osasuna a făcut apel la UEFA și speră să poată evolua în Conference League

Osasuna a emis imediat un comunicat oficial și nu este deloc de acord cu decizia luată de cei de la UEFA. Clubul va face apel și se bazează pe decizia spanililor, care au stabilit că echipa a fost doar victima unei deturnări de bani.
"Clubul nu este de acord cu criteriile prezentate de UEFA. Se va face apel și ne vom lupta pentru a ne apăra drepturile. Comisia UEFA nu a dorit să țină cont de faptul că cei din Spania au stabilit că Osasuna a fost victima unei deturnări de bani.
Suntem pregătiți pentru ce e mai rău, dar nu vom abandona. UEFA, dură cu cei slabi și slabă cu cei puternici", se arată în comunicat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo