Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi face "jocurile minții" cu Real Madrid! Ce a putut spune antrenorul Barcei, liderul din La Liga

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/02/2023 la 16:47 GMT+2

Deși formația antrenată de el e lider în La Liga, având un avans de 8 puncte față de principala contracandidată la titlu, Xavi Hernandez consideră totuși că Real Madrid rămâne echipa cu prima șansă la câștigarea campionatului.

El entrenador del Barcelona, Xavi Hernández, en la rueda de prensa previa del partido de octavos de final de la Copa del Rey ante el Ceuta.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Barcelona arată o echipă schimbată în bine în actualul sezon, în special pe plan intern, acolo unde a cucerit Supercupa Spaniei în urmă cu 3 săptămâni, s-a calificat în semifinalele Copa del Rey, unde va da piept cu Real Madrid în dublă manșă, iar în campionat situația e una foarte bună.
După 20 de etape, FC Barcelona ocupă prima poziție în clasamentul primei ligi din Spania, având detașat cea mai bună apărare din campionat, cu doar 7 goluri primite, cu 10 mai puține decât următoarele la acest capitol, Real Madrid, Atletico Madrid și Villarreal, dar și cu cea mai puternică ofensivă, pentru că băieții lui Xavi Hernandez au marcat 42 de goluri, având o medie de 2,1 goluri per meci.
Totuși, pe plan european echipa a avut de suferit, pentru că a fost eliminată prematur din UEFA Champions League, terminând grupa pe poziția a 3-a, fapt pentru care a "retrogradat" în cea de-a doua competiție, Europa League, unde va da piept cu o altă formație aflată în formă bună în actualul sezon, Manchester United, pentru un loc optimile competiției.

Xavi consideră Real Madrid favorită la titlu, deși are 8 puncte în fața lor

Antrenorul Barcelonei e de părere că în ciuda faptului că echipa sa este lider în clasament, la 8 puncte distanță de campioana en-titre, Real Madrid, favorită rămâne tot trupa lui Carlo Ancelotti, care are forța necesară să câștige absolut tot până la final și să întoarcă situația din La Liga în favoarea lor.
Acesta a vorbit într-o conferință de presă despre situația din clasament și a sugerat că e devreme pentru a trage concluzii asupra viitoarei campioane, deoarece La Liga abia a trecut de jumătatea sezonului, iar diferența pe care catalanii o au în favoarea lor în fața marii rivale poate fi oricând recuperată.
"Eu ne consider doar candidați la titlu, favoriți sunt mereu cei care au câștigat sezonul trecut. Este vorba de cei de la Real Madrid, iar noi nu putem scădea intensitatea în niciun moment. Sunt capabili să bată pe oricine.
Au mai fost întoarceri nebune de situație în La Liga și înainte. Trebuie să evităm asta neapărat.
Tot nu cred că suntem favoriți la titlu, suntem de abia în februarie și avem multe meciuri grele de jucat. E frumos că s-a creat această emulație, dar trebuie să fim prudenți", a declarat antrenorul catalanilor.
Citește și:

Barcelona, adevărata favorită la titlu

Chiar dacă Xavi nu consideră că echipa sa este în momentul de față în postura de favorită la câștigarea campionatului, statisticienii sunt de altă părere, având în vedere istoricul competiției, dar și faptul că doar 3 formații din top 5 campionate europene au ajuns în actualul sezon la cota de 50 de puncte, printre care se numără și FC Barcelona.
Alături de Napoli și Arsenal, catalanii fac parte din acest cerc restrâns al echipelor care au atins această bornă și care sunt clar văzute cu prima șansă la câștigarea campionatului în țara lor. Dacă Barca are 8 puncte în fruntea La Liga, în Premier League "tunarii" sunt la 5 puncte distanță de Manchester City și au și un meci mai puțin disputat, iar în Italia situația pare deja tranșată, cu Napoli fiind la 13 puncte peste ocupanta locului secund, Inter Milan.
De asemenea, un jurnalist spaniol consideră că Barcelona poate fi deja felicitată pentru titlul din 2022/23, pentru că a relatat faptul că niciodată în istoria La Liga, Real Madrid nu a reușit să recupereze o diferență de 8 puncte, sugerând că acest lucru nu se va întâmpla nici de data aceasta.
"8 puncte, un avantaj pe care Barcelona niciodată nu l-a pierdut și un dezavantaj pe care Real Madrid nu a reușit niciodată să îl recupereze. Mergeți pe contul Barcelonei și felicitați noua campioană!", a fost mesajul jurnalistului Onda Cero și ESPN.
Prima ligă spaniolă, denumită "La Liga", a fost înființată în urmă cu 94 de ani, în 1929, astfel că dacă totuși se va întâmpla contrariul și Real Madrid va ieși campioană a doua oară consecutiv, s-ar bifa o premieră istorică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo