Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zmeura de aur merge la...Eden Hazard. Topul celor mai slabi jucători din lume

Cristian Mihală

Publicat 02/03/2023 la 08:29 GMT+2

Internaţionalul belgian Eden Hazard (Real Madrid) a fost votat de cititorii cotidianului spaniol Marca drept "cel mai slab jucător" din perspectiva evoluţiilor la echipa de club şi la Cupa Mondială 2022 din Qatar, scrie walfoot.be.

Eden Hazard

Credit imagine: Getty Images

Hazard traversează o perioadă nefastă a carierei sale sportive, cu rezultate extrem de slabe, şi nu pare a da semne de revenire la forma care l-a consacrat.
Cititorii "Marca" au fost solicitaţi să voteze "cel mai slab jucător" dintr-o listă în care, pe lângă Haazard, mai figurau Harry Maguire (Manchester United), Pierre-Emerick Aubameyang (FC Barcelona/Chelsea), Dele Ali (Beşiktaş), Kalidou Koulibaly (Chelsea) sau Kasper Dolberg (Nice).
Hazard a fost votat de 56% dintre repondenţi, 14% l-au desemnat pe Harry Maguire, 9% pe Dele Ali, Kasper Dolberg şi Pierre-Emerick Aubameyang (câte 4%).
"Nu există nicio îndoială cu privire la calităţile acestor jucători, dar este clar că ei nu au fost în vârf în ultimul timp", scrie Marca.

Hazard, neprofesionist încă din perioada Chelsea

Eden Hazard a fost printre cei mai buni jucători din lume în perioada Chelsea, asta în ciuda faptului că nu a depus niciodată eforturi uriașe la anrenamente. John Obi Mikel, fostul său coechipier de pe Stamford Bridge a dezvăluit că belgianul e cel mai leneș fotbalist pe care l-a văzut. În plus, fostul închizător a afirmat că Hazard nu se abținea deloc de la mâncare, nici înaintea meciurilor.
"Toată lumea vrea să fie în 11-le de start în weekend și nu ai voie să spui: <Nu vreau să mă antrenez astăzi>". Singurul jucător pe care l-am văzut făcând asta și apoi titularizat a fost Eden Hazard. Nu s-a antrenat niciodată cum trebuie. Eden Hazard este cel mai leneș fotbalist pe care l-am văzut vreodată... dar în ziua jocului avea să câștige mereu premiul pentru omul meciului", a spus Obi Mikel, citat de as.com.
Cu o seară înainte de un meci, după cină, stătea acolo 20 de minute, jumătate de oră, mâncând budincă de orez. Îi plăcea mult mâncarea | Obi Mikel despre Hazard
Ultimul meci al lui Hazard în La Liga datează din 11 septembrie, împotriva celor de la Mallorca, pe Santiago Bernabeu. El a bifat doar 3 apariții în campionat în acest sezon, la care se adaugă trei meciuri în Liga Campionilor și unul în Copa del Rey. În total, trei titularizări în acest sezon, în șapte apariții și un total de 297 de minute.
Eden Hazard mai are contract cu Real Madrid până în 2024 și clubul ar vrea să scape de el. Belgianul are însă un salariu uriaș și va renunța cu greu la contract. Singura opțiune viabilă pentru el ar fi o plecare în zona Golfului, unde i s-ar putea satisface pretențiile financiare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo