Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Al doilea cel mai scump jucător din istoria Sevillei a fost un dezastru și a fost vândut la preț de Superliga

Nicu Savin

Publicat 02/08/2023 la 22:23 GMT+3

Sevilla l-a vândut pe Rony Lopes la Sporting Braga pentru numai 500.000 de €. Andaluzii au plătit pentru portughez 25 de milioane de € în urmă cu 4 ani, acesta fiind al doilea cel mai scump transfer din istoria clubului. Mutarea s-a dovedit a fi total neinspirată pentru Sevilla, deoarece atacantul a rămas numai un sezon pe Ramon Sanchez Pizjuan, după care a fost mereu împrumutat.

Rony Lopes (Sevilla)

Credit imagine: Eurosport

Sevilla nu este o echipă care să plătească sume foarte mari pe fotbaliști și asta e demonstrat de faptul că cel mai scump jucător din istoria clubului a fost Jules Kounde, pe care andaluzii au achitat 35 de miloane de € către Bordeaux, în 2019.
În același an, la Sevilla a ajuns și Rony Lopes, un atacant născut în Brazilia, care trecuse pe la academia lui Manchester City, impresionase în Ligue 1 la Lille și AS Monaco și debutase la naționala Portugaliei. Sevilla a plătit pentru el 25 de milioane de € către gruparea din Principat și spera să dea lovitura, dar mutarea s-a dovedit o mare eroare.
În stagiunea 2019-2020, portughezul a jucat numai 14 meciuri în toate competițiile la echipa antrenată la acea vreme de Julen Lopetegui, fără să marcheze vreun gol. Acela a fost și ultimul sezon pe care Lopes l-a petrecut la clubul andaluz, care l-a împrumutat în ultimele 3 stagiuni la Nice, Olimpiacos sau Troyes.

Sevilla l-a vândut pe Rony Lopes pe 500.000 de €, după ce îl cumpărase cu 25 de milioane acum 4 ani

Rony Lopes mai avea contrat până în 2024 cu Sevilla, dar clubul a preferat să-l vândă pe un preț de 50 de ori mai mic decât cel de achiziție. Conform Marca, atacantul a fost cedat la Sporting Braga pentru doar 500.000 de €, bani care se vor plăti numai dacă jucătorul și clubul portughez își vor atinge anumite obiective. Totuși, Sevilla va primi 20% dintr-un viitor transfer al atacantului. Deși a început fotbalul la Benfica, portughezul nu a jucat niciodată în țara natală la nivel de seniori, astfel că va fi o premieră pentru el.
Rony Lopes nu este singurul jucător care a plecat de la Sevilla în această vară. Karim Rekik a fost cedat la Al-Jazira (UAE) pentru două milioane de €, în timp ce Luismi Cruz și Jose Carmona au fost împrumutați la Tenerife și Getafe.
Chiar dacă ultimii ani au fost dezastruoși pentru Rony Lopes (a marcat 16 goluri în ultimele 4 sezoane), acesta are doar 27 de ani și încă își mai poate relansa cariera. Sporting Braga a terminat pe locul 3 în stagiunea trecută de campiona, după Benfica și Porto, și va juca sigur în grupele unei competiții europene. Portughezii au șanse mari să ajungă în play-off-ul Champions League, deoarece în turul 3 preliminar se vor duela cu sârbii de la Backa Topola.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo