Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Atletico Madrid ia măsuri importante după eliminarea din Champions League! Decizia conducerii

Eurosport
DeEurosport

Publicat 17/04/2024 la 21:42 GMT+3

Atletico Madrid a fost învinsă de Borussia Dortmund și a fost eliminată din Champions League. Simeone ratează din nou șansa de a cuceri trofeul suprem și pare că trebuie să întinerească neapărat echipa pentru a reuși asta în sezoanele viitoare.

Atletico

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alina Chiță
Înfrângerea lui Atletico Madrid în sferturile de finală ale Champions League a arătat o realitate dură pentru Simeone, aceea că echipa are un lot destul de îmbătrânit. Vârsta medie a echipei este 30,6 ani, ceea ce reprezintă un dezavantaj pentru Atletico în momentul în care se confruntă cu echipe care au un ritm mai rapid și trebuie să facă un pas în față în joc.
Acum, rămâne de văzut dacă oficialii lui Atletico vor reuși să îndepărteze jucătorii mai înaintați în vârstă pentru a aduce tineri de perspectivă. Cei mai mulți fotbaliști de pe Metropolitano au contracte care expiră în 2025 sau 2026 și trebuie să apară oferte de la alte echipe pentru ei.
Cunoscută pentru apărarea ei redutabilă, în acest sezon trupa lui Simeone a încasat 61 de goluri, lucru care subliniază o problemă în apărare. Azpilicueta are 35 de ani și mai are contract un an, Witsel are aceeași vârstă, iar Savic are 33 de ani și un contract tot până în 2025.
Gimenez se apropie de 30 de ani și în acest sezon a ratat 17 meciuri din cauza accidentărilor, însă și contractul său expiră abia anul viitor. Doar despărțirea de Hermoso poate fi asigurată în această vară.
Citește și:

Atletico Madrid trebuie să "facă curățenie" la echipă după eliminarea din Champions League

Jucătorul de care îi va fi cel mai greu lui Atletico să scape este Saul, care are un salariu de 7,5 milioane de euro pe an, o sumă semnificativă, pe care conducerea clubului s-ar bucura să nu o mai plătească pentru ajustarea plafonului salarial al echipei.
În cazul lui Saul este greu de găsit o echipă în măsură să-și asume acest salariu, iar contractul jucătorului spaniol expiră peste doi ani.
Un alt veteran al echipei este Koke, el fiind și căpitanul lui Atletico, însă cu greu mai ține ritmul meciurilor. Atletico încă nu a adus un alt jucător pe post pentru a putea să-l mai odihnească pe Koke în unele meciuri.
Deocamdată, pe același post este Vermeeren, dar el este încă în proces de maturizare și adaptare la cultura fotbalistică dintre campionatul belgian și cel spaniol.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo