Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona a numit 5 jucători netransferabili! Catalanii, dispuși să accepte oferte pentru restul fotbaliștilor

Dani Morar

Publicat 25/04/2024 la 12:16 GMT+3

Barcelona s-ar putea restructura din temelii în această vară, după ce Xavi a decis să rămână la cârma echipei. Catalanii au numit 5 jucători la care nu vor renunța indiferent de ce ofertă vor primi, fiind deschiși la negocieri pentru restul.

Los jugadores del FC Barcelona, Lamine Yamal (i) y Pau Cubarsí, a la finalización del encuentro correspondiente a la jornada 28 de primera división que FC Barcelona y Mallorca disputan hoy viernes en el estadio Lluis Companys, en Barcelona. EFE / Alejandr

Credit imagine: EFE

Barcelona încă se află în proces de reconstrucție după venirea lui Joan Laporta la președenția clubului. Acesta a găsit echipa cu datorii uriașe și nu i-a putut asigura un nou contract lui Leo Messi, fiind nevoit să găsească soluții pentru a menține gruparea blaugrana în top.
Chiar și așa, Barca nu s-a redresat complet din punct de vedere economic, acest proces durând probabil câțiva anu de acum încolo. Chiar dacă nu stă bine financiar, Laporta a avut puterea de a refuza o ofertă de 200 de milioane de euro pentru Lamine Yamal.
Președintele a anunțat că nu pregătește transferuri cu nume, urmând să întărească echipa acolo unde chiar e nevoie. Bernardo Silva ar fi cel mai valoros jucător care ar urma să ajungă pe Camp Nou, mijlocașul lui City fiind nebun să ajungă la Barcelona.
Conducerea a luat decizia de a-i trece pe toți jucătorii pe lista de transferuri, în afară de 5 nume, anunță sport.es. Gavi, Pedri, Lamine Yamal, Pau Cubarsi și Mikayil Faye au fost anunțați netransferabili, în timp ce președintele se va pune la masa negocierilor pentru oricare jucător în afară de aceștia.
Această decizie confirmă încă o dată faptul că Barcelona are mare nevoie de o infuzie financiară. Probabil jucătorul cu cea mai bună cotă să plece și de pe urma căruia catalanii ar obține cei mai mulți bani este Raphinha,
Brazilianul este cotat la 50 de milioane de euro și face un sezon de excepție. El a fost adus în 2022 de la Fulham, în schimbul a 58 de milioane, iar acum ar putea pleca pentru o sumă apropiată de 100 de milioane de euro.
Citește și:

Adevărul din spatele rămânerii lui Xavi la Barcelona

Deși Laporta a părut că a făcut totul pentru ca Xavi să rămână, întrerupând orice negociere cu alt antrenor pentru a-i arăta fostului mijlocaș cât de mult își dorește să continue pe Camp Nou, sport.es vine cu o variantă neașteptată în privința dealului dintre părți.
Concret, deși ar fi anunțat în urmă cu 3 luni că pleacă, Xavi ar fi fost cel care s-a răzgândit și ar fi cerut banii aferenți contractului până în iunie 2025 dacă nu va mai continua pe Camp Nou.
Această schimbare de poziții din partea tehnicianului nu l-a deranjat atât de mult pe Laporta, care avea încredere în calitățile tânărului antrenor, dar a provocat o ruptură între președinte și Consiliul de Administrație al clubului, anunță sursa citată. Asta pentru că vicepreședintele Rafa Yuste și membrii ai secretariatului tehnic, precum Enric Masip sau Bojan Krkic aveau alte variante pentru banca Barcelonei. În plus, acestora li s-a părut complet lipsită de respect atitudinea lui Xavi și ar fi vrut ca acesta să plece, chiar dacă clubul ar fi trebuit să îi acorde compensații.
Laporta a bătut însă palma cu fostul mijlocaș, fără a ține cont de opinia CA al Barcelonei, astfel că Xavi va rămâne până în 2025 la club. O conferință de presă care să anunțe rămânerea tehnicianului va fi organizată cel mai probabil azi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo