Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, aproape de un gest extrem! Catalanii vor să renunțe gratis la un fotbalist transferat pentru 21 de milioane

Bianca Dumitru

Publicat 31/07/2023 la 17:57 GMT+3

Sergino Dest s-a întors în această vară la Barcelona, după un sezon petrecut sub formă de împrumut la AC Milan. Catalanii nu vor să-l mai păstreze pe american în lot, nefiind încântați de prestațiile acestuia pe Camp Nou.

Jucătorii Barcelonei

Credit imagine: Getty Images

Sergino Dest s-a întors în această vară în lotul Barcelonei, după ce a fost împrumutat în stagiunea 2022/23 la AC Milan. Americanul nu a reușit să-i convingă pe italieni să plătească cele 20 de milioane dorite de șefii de pe Camp Nou în schimbul lui.
Fundașul de 22 de ani a prins câteva minute în amicalul cu Real Madrid disputat în SUA, dar Xavi nu a fost cucerit de prestația lui Dest, de care catalanii vor în continuare să scape în această perioadă de mercato.
Conform jurnaliștilor din Spania, problema e că Barcelona nu a primit prea multe oferte pentru americanul cotat la 10 milioane de euro. Cei de la As.com au scris că șefii de pe Camp Nou se gândesc chiar să renunțe gratis la Dest.
Astfel, deși au plătit 21 de milioane de euro pentru el în 2020, atunci când l-au adus de la Ajax, catalanii ar fi dispuși acum să-i rezilieze contractul, dorindu-și să scape de a-i plăti salariul, bani pe care i-ar putea folosi pentru alți jucători.
Sergino Dest mai are contract cu Barcelona până în 2025, dar rămâne de văzut unde va evolua în sezonul 2023/24, conform presei internaționale "un nou început putând să fie cea mai bună opțiune pentru toți cei implicați".
Citește și:

Dest le-a plăcut italienilor la Cupa Mondială

În iarnă, Sergino Dest a fost unul dintre titularii de drept din naționala Statelor Unite la Cupa Mondială din Qatar, iar prestațiile sale nu au trecut neobservate de oficialii lui AC Milan.
Americanii au ieșit din grupe și au ajuns până în optimile de finală, acolo unde au fost învinși de Olanda. Titular în toate cele patru partide ale SUA de la Campionatul Mondial, dar și cu o pasă de gol în cont, la singura victorie a americanilor, cea din meciul cu Iran, Dest le-a făcut o impresie bună celor din conducerea lui AC Milan.
Astfel, italienii de la Corriere dello Sport scriau în decembrie că prestațiile lui Dest din Qatar i-ar fi convins pe oficialii milanezi să plătească cele 20 de milioane de euro Barcelonei, pentru a îl cumpăra definitiv pe apărătorul american.
Mutarea era așteptată de cei de la Barcelona cu brațele deschise, în condițiile în care catalanii ar fi putut încasa 20 de milioane de euro pentru un jucător care nu l-a impresionat pe Xavi, dar în cele din urmă transferul nu s-a realizat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo