Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona are 3 mari obiective pentru 2024! Laporta, încrezător pentru realizarea a două mari transferuri

Dani Morar

Publicat 31/12/2023 la 19:22 GMT+2

Barcelona se află într-o situație nu tocmai roz la final de an, dar speră că 2024 va aduce alte trofee în vitrina clubului. Laporta a stabilit 3 mari obiective pentru anul care începe și este convins că va reuși două super-transferuri în această vară.

Xavi Hernández y Joan Laporta

Credit imagine: Getty Images

Barcelona nu a obținut rezultatele dorite în acest final de an și se află pe locul 4 în La Liga, la 7 puncte de liderul Real Madrid. Catalanii au obținut calificarea în primăvara UEFA Champions League, unde va da peste Napoli, dar nu are mari speranțe la trofeu.
Juan Laporta a anunțat că a trasat 3 mari obiective pentru 2024, anunță AS.com:
  • Președintele clubului își dorește ca lucrările de la stadionul Camp Nou să avanseze bine, iar Barca să joace primul meci pe arena proaspăt renovată pe 29 noiembrie 2024.
  • De asemenea, el dorește ca Barcelona să își umple vitrina și cu alte trofee, fie că va fi vorba doar de Cupa Spaniei, după un 2023, în care a cucerit titlul și Supercupa.
  • Al treilea obiectiv este reducerea salariilor de la echipa feminină de fotbal, acolo unde se va negocia cu Alexia Putellas, câștigătoare a Balonului de Aur, și Aitana Bonmati.
Laporta este convins că va reuși să rezolve și transferurile lui Joao Felix și Joao Cancelo, cei doi portughezi evoluând acum sub formă de împrumut. Conducătorul se bazează pe relațiile bune dintre echipa sa și Manchester City sau Atletico Madrid.
"Normal că vrem să îi păstrăm pe cei doi Joao la Barcelona. Vrem să începem negocierile în curând. Deco are deja planul făcut pentru abordarea negocierilor.
După cum știți, Atletico Madrid și Manchester City sunt două cluburi care au relații foarte bune cu noi", a declarat Joan Laporta, citat de BarcaCenter.

Barcelona îl vrea pe Mason Greenwood

Mason Greenwood a ajuns una dintre principalele ținte de transfer ale Barcelonei. Atacantul care încă aparține de Manchester United este împrumutat la Getafe și face un sezon care aduce aminte de evoluțiile sale dinainte de suspendare. Englezul de 22 de ani ar putea primi legendarul număr 10 la Barcelona.
Revenit în peisajul fotbalistic după o perioadă de aproape două sezoane de inactivitate din cauza unor probleme extrasportive, Mason Greenwood pare să-și fi revenit la o formă consistentă, dovadă fiind interesul marilor cluburi din Spania.
În urmă cu două săptămâni, presa iberică anunța că granzii Real Madrid și Barcelona se interesează de transferul tânărului englez. Ultimele informații spun că FC Barcelona ar fi dispusă să plătească suma de 45 de milioane de euro celor de la Manchester United pentru transferul acestuia, conform Mundo Deportivo.
Barcelona are nevoie de un jucător ofensiv polivalent, având în vedere lipsa de formă a lui Robert Lewandowski, care ar putea părăsi clubul "blaugrana" în vara viitoare. Mason Greenwood este unul dintre cei mai în formă atacanți din Spania, cu 5 goluri și 5 assist-uri în cont.
Sursa citată susține că Greenwood ar primi numărul 10, dacă va ajunge la clubul catalan, număr pe care Lionel Messi l-a făcut legendar la Barcelona. Odată cu plecarea lui Ansu Fati la Brighton & Hove Albion, acest număr a rămas vacant, dar Greenwood nu poate ajunge la Barcelona în această iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo