Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona are infirmeria plină! Când sunt așteptați să revină cei 9 fotbaliști accidentați din lotul lui Xavi

Bianca Dumitru

Publicat 01/02/2024 la 11:43 GMT+2

Barcelona a câștigat aseară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, meciul cu Osasuna, contând pentru a 20-a etapă din Premier League. Ferran Torres s-a accidentat în startul partidei, iar Xavi are acum 9 jucători accidentați, printre care se numără Joao Felix, Raphinha, Sergio Roberto și Ter Stegen.

Ferran Torres cae lesionado frente a Osasuna y se marcha entre lágrimas.

Credit imagine: EFE

Barcelona s-a impus aseară, pe teren propriu, în fața celor de la Osasuna, scor 1-0, într-un meci contând pentru a 20-a etapă din La Liga. Singurul gol al partidei a fost marcat de Vitor Roque, care a reușit primul său gol după transferul pe Camp Nou.
În minutul 7, Xavi a rămas fără Ferran Torres, care s-a confruntat cu probleme musculare și nu a mai putut continua meciul, fiind înlocuit. După primele investigații, staff-ul medical al catalanilor a ajuns la concluzia că spaniolul de 23 de ani are nevoie de cel puțin o lună de pauză înainte de a reveni pe teren.
Torres are o leziune a bicepsului femural de la piciorul drept și ar urma să rateze atât manșa tur din optimile Champions League cu Napoli, cât și duelurile cu Alaves, Granada, Celta Vigo și Getafe din La Liga.
Staff-ul tehnic al Barcelonei se confruntă cu multe absențe cauzate de accidentări. În total, 9 fotbaliști au probleme de sănătate care îi țin pe tușă. Cel mai grav este Gavi, care nu va mai juca deloc în acest sezon, după o ruptură a ligamentului încrucișat anterior de la genunchiul drept, suferită în noiembrie.
Alejandro Balde va sta și el departe de teren circa 4 luni, după ce s-a accidentat la tendon în meciul cu Athletic Bilbao din Cupa Spaniei, de pe 24 ianuarie. Deși clubul nu a dezvăluit exact cât timp va lipsi fundașul de 20 de ani, el are șanse destul de mici să revină în acest sezon.
Citește și:

Barcelona are 9 jucători accidentați la jumătatea sezonului

În schimb, ceilalți 6 jucători din infirmeria Barcelonei sunt așteptați să revină în cursul acestei luni. Marcos Alonso, operat la începutul acestui an, mai are circa 3 săptămâni până la momentul în care va putea să fie trimis pe teren.
Ter Stegen, operat în prima jumătate a lunii decembrie, ar putea reveni chiar mai devreme, după ce Xavi a anunțat că portarul va fi pregătit pentru meciul cu Granada, programat pe 11 februarie.
Joao Felix, care s-a accidentat la antrenamentul de marți, suferind o entorsă la glezna dreaptă, are șanse să revină pentru meciul cu Napoli din Champions League, dar va rata, cel mai probabil, duelurile din campionat, cu Alaves, Granada și Celta Vigo, după ce a lipsit și aseară de la partida cu Osasuna.
Raphinha, care a avut o problemă la bicepsul femural de la coapsa stângă, este așteptat să revină pentru meciul cu Celta Vigo, de pe 17 februarie, iar Sergi Roberto, care s-a confruntat cu un disconfort la tendonul lui Ahile, mai are nevoie de maxim două săptămâni de pauză, astfel că ar putea să fie folosit chiar de la meciul cu Granada sau, cel târziu, în duelul cu Celta.
Inigo Martinez este cel mai aproape de revenire, el urmând a fi pregătit pentru meciul cu Alaves din weekend. Fundașul a lipsit toată luna ianuarie, după ce s-a accidentat în meciul cu Barbastro din Cupă, după doar 11 minute de joc. El abia revenise, după o altă lună în care a fost accidentat.
Barcelona este în acest moment, după 22 de etape, pe locul 4 în clasamentul din La Liga, fiind la egalitate de puncte (47) cu Atletico Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo