Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona învinge Atletico cu propriile arme! Joao Felix a marcat și s-a bucurat în fața madrilenilor

Dani Morar

Actualizat 04/12/2023 la 00:01 GMT+2

Barcelona a învins-o pe Atletico Madrid cu 1-0, în derby-ul etapei a 15-a din La Liga. Joao Felix a marcat singurul gol al partidei și nu a ezitat să se bucure în fața echipei de care aparține, devenind tot mai clar că portughezul nu se va întoarce sub comanda lui Simeone.

Joao Félix celebra su gol en el Barcelona-Atlético

Credit imagine: Getty Images

Barcelona trece de Atltetico cu 1-0, grație golului marcat de Joao Felix, și se apropie la 4 puncte de Real Madrid și Girona, echipele care conduc clasamentul în La Liga. Atacantul portughez a marcat la primul meci oficial împotriva echipei de care aparține și a fost extrem de activ, dorind să arate că nu vrea să se întoarcă pe Wanda Metropolitano.
Prima ocazie le-a aparținut catalanilor. Jules Kounde i-a pasat pe sus lui Lewandowski, iar atacantul polonez a trimis un șut puternic, care a ocolit de puțin stâlpul din dreapta porții.
Barcelona a deschis scorul în minutul 28. Raphinha a trimis o pasă ce părea scurtă pentru Joao Felix, dar portughezul a reușit să preia și să finalizeze cu o scăriță peste Jan Oblak. Atacantul împrumutat de la Atletico nu a ezitat să se bucure și să își arate atașamentul pentru echipa blaugrana.
Joao Felix a marcat în primul lui meci oficial împotriva lui Atletico Madrid, asta după ce ratase ocazia de a înscrie împotriva Barcelonei în opt partide în toate competițiile.
"Sigur că prefer stilul de la Barcelona. Nu doar eu, ci orice alt jucător. Dacă întrebi pe oricine, chiar și pe cei de la Atletico, o să-ți spună că preferă să joace mai ofensiv. Cu siguranță! Dacă ei nu spun asta, înseamnă că mint. Fiecare jucător vrea să atace, să aibă mingea și să înscrie", spunea Felix, conform ESPN.
Același Felix a mai irosit o șansă pe finalul reprizei, după ce a trimis pe centrul porții adverse. În minutul 58, Raphinha a lovit bara, după o acțiune pe cont propriu și un șut pe jos la colțul lung.
Barcelona câștigase ultimele 3 partide directe cu Atletico în La Liga, toate de la venirea lui Xavi pe bancă încoace. Înainte de aceste succese, catalanii aveau o serie de 4 meciuri fără succes cu rivala, în care înregistraseră două înfrângeri și două egaluri.
Citește și:

Barcelona – Atletico Madrid: Echipele de start

  • Barcelona (4-3-3): Pena - Araujo, Kounde, I. Martinez, Cancelo - De Jong, Gundogan, Pedri - Raphinha, Lewandowski, Felix
    Rezerve: Astralaga, Kochen, Balde, Christensen, Lopez, Roberto, Romeu, Torres, Yamal
    Antrenor: Xavi Hernandez
  • Atletico Madrid (3-5-2): Oblak - Witsel, Gimenez, Hermoso - Molina, Llorente, Koke, de Paul, Riquelme - Griezmann, Morata
    Rezerve: Grbic, Gomis, Azpilicueta, Correa, Depay, Galan, Lino, Mandava, Niguez, Savic, Soyuncu
    Antrenor: Diego Simeone
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo