Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, învinsă de Villarreal după un meci absolut nebun! În minutul 90+8 era 3-3, dar s-a terminat 3-5

Dani Morar

Actualizat 27/01/2024 la 21:47 GMT+2

Barcelona a fost învinsă după un meci nebun pe teren prorpiu, de Villarreal. Oaspeții s-au impus cu 5-3, după ce în minutul 90+8, scorul era egal, 3-3. Ultimele două faze i-au îngenunchiat pe catalani, care s-au prăbușit e gazon la finalul partidei.

Guedes, en el Villarreal-Barcelona.

Credit imagine: Getty Images

Barcelona și Villarreal au oferit o partidă superbă în etapa a 22-a din La Liga. Oaspeții au câștigat cu 5-3, după o mulțime de răsturnări de situație și două goluri marcate după minutul 98.
Villarreal putea deschide scorul în minutul 22 minute de joc, dar reușita lui Moreno a fost anulată pe motiv de offside. Decizia a fost una ciudată, arbitrul hotărând că un alt jucător al oaspeților a influențat faza.
"Subamrinul galben" a deblocat până la urmă tabela, chiar înainte de pauză. Totul a plecat de la o aruncare de la margine de pe partea stângă. Mingea a ajuns la Sorloth, care a trimis pe jos pentru Gerard Moreno, spaniolul finalizând cu un șut din prima.
Villarreal și-a dublat avantajul la câteva minute după pauză. Ilias Akhomach a scăpat singur cu Pena după o greșeală în defensiva adversă, pe care l-a driblat și a înscris cu poarta goală.
O statistică incredibilă ne arată faptul că Barcelona este echipa din primele 5 ligi ale Europei care a încasat cele mai multe goluri în 2024. În 8 partide, catalani au încasat 19 goluri, cu trei mai multe decât Sevilla (în 6 meciuri) și Frosinone (în 4 meciuri).
Jucătorii blaugrana a comis 8 erori fatale în acest sezon, care au dus la goluri ale adversarilor. Din top 5 campionate, doar Brighton a luat mai multe goluri după greșeli individuale (10).
Din acel moment, Barca a început o cursă de urmărire, forțând tot mai mult în atac. Lewandowski a primit o pasă în marginea careului și a deviat cu călcâiul pentru Gundogan, care a finalizat cu un șut plasat de la 16 metri.
În minutul 68, apărarea oaspeților a gafat, iar Pedri a profitat din plin. Catalanii au purtat un atac în flancul drept, iar mingea a fost respinsă greșit în centrul careului, mijlocașul îndeplinind o simplă formalitate.
După alte 4 minute, Barcelona a realizat remontada și a întors scorul. Gundogan a executat o lovitură liberă din lateral stânga și a centrat în zona careului mic, acolo unde Araujo a fost prezent și a reluat spre poartă. Golul nu i-a fost totuși atribuit uruguayanului, după ce mingea a fost deviată de Eric Bailly în propria poartă.
Chiar și așa, Villarreal nu a lăsat garda jos, în ciuda a două ocazii mari ale catalanilor. Goncalo Guedes a egalat la 3, după o repriză secundă nebună, spre disperarea lui Xavi, care a fost un car de nervi pe margine.
O altă fază controversată a avut loc în minutul 90. Gundogan a trimis mingea în mâna unui adversar și arbitrul a dictat penalty. Acesta a revenit asupra deciziei, după ce a revăzut faza la monitorul VAR și a decis că jucătorul oaspeților nu și-a mărit suprafața corpului.
Pentru ca dezastrul să fie complet, Barca a mai încasat un gol, în minutul 90+9, după o serie de erori în defensivă. Sorloth a trimis mingea în poartă, profitând de gafa imensă a lui Pena. În al 10-lea minut de prelungiri, Barcelona putea egala din nou, dar a ratat. Pe contraatac, Villarreal a făcut 5-3 prin Jose Luis Morales, care a stabilit scorul final.
Citește și:

Barcelona - Villarreal: Echipele de start:

  • Barcelona: Pena - Kounde, Araujo, Christensen, Fort - de Jong, Romeu, Gundogan - Yamal, Lewandowski, Joao Felix
  • Villarreal: Jorgensen - Kiko, Bailly, Cuenca, Moreno - Akhomach, Comesana, Coquelin, Baena - Moreno, Sorloth
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo