Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona și Juventus pregătesc un schimb spectaculos de jucători! Negocierile vor avea loc în SUA

Nicu Savin

Publicat 20/07/2023 la 15:28 GMT+3

FC Barcelona și Juventus încearcă să se întărească înaintea noului sezon, iar presa din Spania scrie că cele două mari echipe ar putea bate palma pentru un schimb spectaculos. Torinezii îl doresc insistent pe Franck Kessie, dar nu vor să plătească niciun ban în schimbul mijocașului și de aceea îl oferă la schimb pe Federico Chiesa, jucător care ar fi într-o relație tensionată cu Max Allegri.

Federico Chiesa și Alejandro Balde (Barcelona - Juventus, 2021)

Credit imagine: Eurosport

FC Barcelona este obligată să renunțe la mai mulți jucători în această vară pentru a-și reechilibra bugetul salarial. Pe lista de transferuri a fost pus și Franck Kessie, iar ivorianul acceptă situația, fiind gata să plece la o altă echipă dacă primește o ofertă avantajoasă.
Venit gratis de la AC Milan în vara anului trecut, mijlocașul de 26 de ani "nu a rupt gura târgului" pe Camp Nou, iar Xavi vrea să se descotorosească de el. O revenire în Serie A pare cea mai viabilă soluție pentru Kessie, iar Juventus este cel mai intersat club de serviciile sale.
Torinezii au și ei probleme financiare, astfel că nu-și permit să plătească o sumă de transfer în schimbul ivorianului. De aceea, oficialii "Bătrânei Doamne" i-ar propune Barcelonei să-l dea la schimb pe Federico Chiesa, un jucător care nu ar fi în cele mai bune relații cu Max Allegri. Sport.es scrie că cele două cluburi vor negocia termenii tranzacției în Statele Unite, cu ocazia amicalului pe care Barcelona și Juventus îl vor juca pe 23 iulie.

Juventus îl oferă Barcelonei pe Chiesa în locul lui Kessie

Sursa citată notează că Xavi nu ar spune nu unui asemenea schimb, deoarece îl apreciază foarte mult pe Chiesa, care poate acoperi mai multe poziții în zona ofensivă. Totuși, pe Camp Nou există temeri legate de nivelul fizic al italianului. Acesta a revenit în ianuarie după o accidentare foarte gravă la genunchi, care l-a ținut departe de teren o perioadă îndelungată, și nu a mai fost la nivelul arătat înainte de perioada de inactivitate.
În plus, perfectarea acestui schimb ar putea-o costa și ceva bani pe Barcelona. Chiesa este cotat la 40 de milioane de € de site-ul de specialitate transfermark.com, în timp ce valoarea lui Kessie este de numai 25 de milioane de €. Mai mult, afacerea nu ar rezolva principala problemă a Barcelonei, aceea de a-și scădea bugetul de salarii, pentru că italianul ar cere un salariu similar cu cel al lui Kessie, poate chiar mai mare.
Totuși, dorința Barcelonei de a scăpa de Kessie și cea a lui Juventus de a scăpa de Chiesa ar putea duce la un acord în următoarele zile. Până acum, catalanii au adus 4 jucători în această campanie de mercato: Gundogan, Inigo Martinez, Vitor Roque și Oriol Romeu. În același timp, campioana Spaniei s-a despărțit de Busquets, Jordi Alba și Samuel Umtiti. De partea cealaltă, Juventus l-a adus pe Timothy Weah și a activat opțiunea de cumpărare definitivă a lui Milik, iar Cuadrado și Di Maria au plecat liberi de contract.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo