Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona vrea să-l înlocuiască pe Gavi cu un fost jucător! Mutarea surpriză pregătită de catalani

Nicu Savin

Publicat 21/11/2023 la 18:46 GMT+2

FC Barcelona a primit ieri o lovitură cruntă, după ce a devenit clar că Gavi va lipsi o perioadă foarte lungă de pe teren, în urma accidentăriii suferite în partida dintre Spania și Georgia. Tânărul mijlocaș nu va mai juca în acest sezon, iar șefii clubului caută o soluție de avarie. Presa catalană scrie că Thiago Alcantara ar fi prima opțiune.

Barcelona's Gavi suffered what seemed like a serious knee injury while playing for Spain

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a avut mult de suferit în ultima vreme din cauza accidentărilor, dar nimic nu se compară cu lovitura cumplită primită de catalani în această pauză internațională. Gavi a ieșit accidentat din partida Spania - Georgia, din preliminariile EURO 2024, iar verdictul dat de medici după analizele amănunțite a fost unul groaznic.
Clubul a anunțat ieri după-amiază că tânărul de 19 ani are o ruptură completă a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul drept și o leziune asociată la meniscul extern. Această accidentare îl va ține departe de teren pentru tot restul sezonului. În cel mai favorabil scenariu, internaționalul spaniol ar putea reveni în 8 luni, ceea ce înseamnă că va rata sigur Euro. Catalanii nu vor risca nimic și abia la începutul sezonului viitor probabil că îl vom mai vedea pe mijlocaș pe teren.

Barcelona vrea să-l transfere pe Thiago Alcantara pentru a-l înlocui pe Gavi, care nu va mai juca în acest sezon

În acest context, e aproape sigur că Barcelona va transfera un mijlocaș central în perioada de mercato din iarnă. Conform Sport.es, primul pe lista catalanilor este Thiago Alcantara, jucătorul lui Liverpool. În vârstă de 32 de ani, acesta nu a jucat încă niciun meci în actuala stagiune, fiind accidentat, dar în ianuarie va fi apt.
Dacă mutarea s-ar materializa, Thiago Alcantara ar reveni la Barcelona după mai bine de 10 ani. Crescut la Academia clubului, ibericul a petrecut doar doi ani la prima echipă a catalanilor, între 2011 și 2013, după care a fost vândut la Bayern Munchen în schimbul a 25 de milioane de €. După 7 ani pe Allianz Arena, mijlocașul a plecat la Liverpool, dar în Premier League nu a mai fost același jucător, fiind chinuit și de numeroase accidentări.
Motivele pentru care Barcelona îl dorește pe Alcantara sunt multiple. În primul rând, acesta cunoaște foarte bine ADN-ul clubului, dar ar fi și foarte ieftin, pentru că al său contract cu Liverpool expiră în vara viitoare, deci "cormoranii" nu vor putea avea pretenții financiare prea mari. Astfel, Barcelona nu și-ar asuma niciun risc, plătind puțin pe un jucător care s-ar putea dovedi extrem de util. În cazul în care nu va da randament sau se va accidenta, pierderea pentru gruparea blaugrana ar fi minimă.
Pentru transferul lui Alcantara, Barcelona nici va trebui să dea foarte mulți bani din conturile proprii, deoarece clubul va fi despăgubit de FIFA pentru accidentarea lui Gavi. Catalanii vor încasa peste 4 milioane de € dacă mijlocașul va sta departe de teren circa 8 luni, așa cum se estimează. Cota de piață a lui Alcantara este de 12 milioane de €, dar e posibil ca Liverpool să renunțe la el și pe o sumă mai mică, deoarece ar scăpa și de plata salariului său în ultimele 6 luni de contract.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo