Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlo Ancelotti, cuvinte mari la adresa lui Sergio Ramos, înainte de Sevilla - Real Madrid: "Fără el, nu eram aici"

Nicu Savin

Publicat 20/10/2023 la 15:51 GMT+3

Carlo Ancelotti a susținut astăzi conferința de presă de dinaintea partidei Sevilla - Real Madrid, din etapa a 10-a din La Liga. Antrenorul italian a vorbit la superlativ despre Sergio Ramos, spunând îi datorează multe fundașului, referindu-se în special la celebrul gol marcat în finala Champions League din 2014, contra lui Atletico Madrid.

Carlo Ancelotti salutato da Sergio Ramos prima di un Real Madrid-Bayern Monaco - Champions League 2016/2017

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a avut un start fulminant de sezon și este lider în La Liga, având 8 victorii și doar o înfrângere în primele 9 etape. După pauza competițională de două săptămâni, "galacticii" au un meci extem de dificil, pe terenul Sevillei, echipă clasată mult mai jos decât valoarea lotului, pe locul 14.
Partida de sâmbătă de pe Ramon Sanchez Pizjuan va marca un moment emoționant, deoarece Sergio Ramos va fi adversarul echipei la care a făcut istorie. Fundașul care a jucat 16 ani pe Bernabeu s-a întors în vară la gruparea andaluză și își va înfrunta o parte din foștii colegi, dar și pe Carlo Ancelotti.

Carlo Ancelotti îi este recunoscător lui Sergio Ramos

La conferința de presă de dinaintea partidei, Ancelotti a vorbit despre revederea cu Ramos și a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului său elev. Italianul a subliniat că probabil nu ar mai fi azi antrenorul Realului dacă fundașul nu ar fi marcat golul de 1-1 în finala Champions League din 2014, contra lui Atletico Madrid. Atunci, Ramos a trimis meciul în prelungiri cu o lovitură de cap perfectă, la una din ultimele faze ale primelor 90 de minute. În reprizele suplimentare, echipa lui Ancelotti s-a impus categoric, scor 4-1.
"Am o afecțiune deosebită pentru Sergio și dacă sunt astăzi aici... este datorită lui. Da, dacă nu marca golul în finala Champions League (n.r. din 2014), probabil că nu aș fi aici.Toată lumea îl place foarte mult și va face un joc bun.Dacă va înscrie un gol, ceea ce sper că nu se va întâmpla, el poate face ce vrea", a spus Ancelotti, citat de Marca.
Real Madrid a câștigat ultimele 4 meciuri jucate pe terenul Sevillei și pornește cu prima șansă și în duelul de sâmbătă. Totuși, un astfel de meci îi poate crea mari probleme echipei lui Ancelotti, mai ales că vine după o pauză dedicată echipelor naționale și majoritatea "galacticilor" au fost plecați la loturile naționale, câțiva dintre ei în afara Europei (Vinicius, Rodrygo, Valverde).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo