Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De Jong, "mai aproape ca niciodată de plecarea de la Barcelona!" Va profita Manchester United?

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/02/2024 la 00:00 GMT+2

Surse din presa spaniolă anunță că atât clubul FC Barcelona, cât și jucătorul Frenkie de Jong își doresc o despărțire în vara acestui an. Catalanii vor să își echilibreze balanța financiară cu vânzarea unui jucător valoros, iar olandezul ar fi de acord să încerce o nouă provocare.

Frenkie de Jong looks dejected.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Frenkie de Jong poate să devină din nou unul dintre personajele principale ale perioadei de mercato din vară, după ce în 2022 mijlocașul olandez a fost foarte aproape de o mutare spectaculoasă la Manchester United.
Reprezentanții clubului englez se aflau la Barcelona pentru ultimele negocieri cu De Jong, dar acesta a hotărât în ultimul moment că vrea să continuie la Barcelona. Interesul lui Erik ten Hag pentru fostul său elev de la Ajax aru putea să reapară, după ce mijlocașul pare să se fi săturat de situația de la Barcelona.
Conform celor de la Relevo, Frenkie de Jong este mai aproape ca niciodată de plecarea de pe Camp Nou, având în vedere că ambele părți ar fi de acord asupra unui transfer. Barcelona are nevoie să vândă cel puțin un jucător de valoare în această vară pentru a-și permite să facă permanente împrumuturile portughezilor Joao Felix și Cancelo.
Citește și:

Man United revine în cursa pentru De Jong

Erik ten Hag, antrenorul lui Manchester United nu și-a pierdut interesul față de mijlocașul de 26 de ani, pentru care a insistat enorm la venirea sa pe Old Trafford, în vara anului 2022. Tehnicianul olandez dorea să construiască noua echipă a "diavolilor" în jurul lui De Jong.
Chiar dacă englezii au făcut o ofertă de peste 80 de milioane de euro, jucătorul a refuzat să părăsească echipa catalană. Nu va fi cazul în acest an, sursele din presa spaniolă insinuând că De Jong nu este mulțumit de progresul pe care clubul l-a făcut în ultimul an și jumătate atât pe teren, cât și în afara lui.
Clubul catalan ar putea să accepte o ofertă consistentă venită pe numele lui De Jong, iar influența lui Erik ten Hag o face pe Manchester United favorită la transferul talentatului mijlocaș central. De Jong s-a remarcat prima dată sub comanda lui Ten Hag la Ajax, în sezonul 2018/2019, cel în care "lăncierii" au surprins Europa cu parcursul din Liga Campionilor.
Frenkie de Jong a fost indisponibil timp de două luni în startul acestui sezon, din cauza unei accidentări la gleznă, motiv pentru care a evoluat în doar 22 de meciuri până în acest moment, în care a reușit să marcheze un singur gol. Barcelona se află pe locul 3 în La Liga, dar ultimele evoluții, care l-au făcut pe Xavi să-și anunțe plecarea din vară, nu dau mari speranțe în continuare pentru îndeplinirea obiectivului de a câștiga un trofeu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo