Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dezvăluiri dure ale unui fost jucător al Barcelonei: "Mi-a spus că afectez grupul"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 06/12/2023 la 22:21 GMT+2

Junior Firpo a "rupt tăcerea" la mai bine de doi ani după plecarea sa de la FC Barcelona. Fundașul a vorbit despre cei doi ani petrecuți pe Camp Nou, în special despre relația sa cu Ronald Koeman, antrenorul care l-a dat afară de la echipă.

Martin Braithwaite and Junior Firpo (FC Barcelona) / Champions League

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Fost internațional spaniol de tineret, Junior Firpo a semnat cu FC Barcelona în august 2019 pentru suma de 20 de milioane de euro. La acea vreme, jucătorul adus de la Betis părea să fie înlocuitorul perfect pentru Jordi Alba.
Spaniolul a avut un sezon de debut încurajator sub comanda lui Ernesto Valverde, respectiv Quique Setien. A evoluat în 23 de partide, reușind să marcheze primul său gol în tricoul "blaugrana" împotriva lui Getafe.
Venirea lui Ronald Koeman i-a tăiat elanul talentatului jucător, care a fost folosit mai mult în meciurile din cupe decât în campionat de-a lungul următorului sezon. Antrenorul olandez l-a lăsat să plece în vara anului 2021, iar Barcelona a primit suma de 15 milioane de euro în schimbul lui, de la Leeds.
Citește și:

Firpo despre Koeman: "Mi-a spus că afectez grupul"

Într-un interviu pentru cotidianul spaniol Sport, Junior Firpo a vorbit despre cele două sezoane petrecute pe Camp Nou: "Nu cred că Koeman m-a cunoscut prea bine. El a fost primul care mi-a spus să rămân, dar asta nu s-a transformat în minute. Îmi amintesc o dată când Jordi Alba s-a accidentat și l-a pus pe Sergino Dest pe poziția de fundaș stânga. Minutele pe care mi le-a dat erau pe dreapta... Au fost puține.
Am avut câteva meciuri în care am jucat bine, dar nu mi-a dat continuitate. Apoi nu am jucat o lună. Nu am înțeles asta. La început, am căutat explicații pentru lipsa lui de implicare, dar Koeman mi-a dat un răspuns în care nu a fost sincer cu mine: mi-a spus că afectez grupul, așa că am încetat să mai încerc", a declarat fotbalistul.
Junior Firpo evoluează de două sezoane și jumătate la Leeds United. Acesta a retrogradat sezonul trecut alături de echipa sa, iar această stagiune a început-o accidentat, reușind să joace doar trei meciuri în actuala stagiune din Championship.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo