Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Diego Simeone, discurs surprinzător despre posibilul transfer al lui Mbappe la Real Madrid

Bianca Dumitru

Publicat 01/08/2023 la 20:13 GMT+3

Kylian Mbappe nu și-a prelungit contractul cu PSG până la 31 iulie, termen limită stabilit de club, astfel că viitorul său este incert. Diego Simeone a vorbit despre posibilitatea ca francezul să ajungă la Real Madrid, arătându-se încântat de eventuala sosire a atacantului în La Liga.

El técnico argentino del Atlético de Madrid Diego Simeone durante la rueda de prensa tras el entrenamiento del equipo este sábado en la Ciudad Deportiva Wanda de Majadahonda, preparatorio para el partido de LaLiga ante la Real Sociedad. EFE/Rodrigo Jiméne

Credit imagine: EFE

Kylian Mbappe a fost în centrul atenției în ultimele luni, după ce a refuzat categoric să-și prelungească înțelegerea cu PSG, echipă care îl poate pierde gratis vara viitoare.
Francezul avea termen până pe 31 iulie să își pună semnătura pe un nou contract, la un moment dat oficialii din Hexagon promițându-i chiar un contract fabulos, pentru 10 ani. Nimic nu l-a înduplecat, însă, pe vicecampionul mondial, care a rămas ferm și s-a opus categoric prelungirii înțelegerii.
Acum viitorul atacantului este incert, pe urmele sale aflându-se mai multe echipe importante din Europa, printre care Real Madrid, Liverpool și Chelsea, dar și din Arabia Saudită.
Astăzi, într-o discuție cu jurnaliștii publicației As.com, Diego Simeone a vorbit despre posibilul transfer al lui Mbappe la rivala de pe Santiago Bernabeu.
Antrenorul celor de la Atletico Madrid a spus că și-ar dori ca această mutare să se concretizeze pentru că ar fi un plus important pentru fotbalul din Spania.
"Mi-aș dori foarte mult ca Mbappe să vină la Real Madrid, ar fi extraordinar pentru La Liga, pentru că va continua să fie unul dintre cele mai bune campionate.
Toți jucătorii care vin în Spania contribuie la întărirea fotbalului spaniol. Real Madrid nu are probleme economice și își permite un astfel de transfer. Cu siguranță, dacă nu anul acesta, anul viitor îl vom avea ca adversar", a declarat Simeone.
Citește și:

LIVERPOOL ŞI CHELSEA, PE URMELE LUI MBAPPE

Presa engleză a scris în urmă cu două zile că Liverpool a intrat și ea în cursa pentru Mbappe. Clubul de pe Anfield a fost de mai multe ori în centrul atenției, în ultimii ani, când a venit vorba de numele lui Mbappe, dar de fiecare dată englezii au dezmințit zvonurile.
Cotidianul Mirror a scris că Jurgen Klopp are un plan pentru a-l aduce chiar din această vară în Premier League. Liverpool este gata să ofere o sumă considerabilă pentru un împrumut.
Există două elemente care conduc către această concluzie. Klopp l-a vrut și atunci când era doar un puști promițător la Monaco, dar Kylian a preferat atunci oferta superioară pusă pe masă de către PSG. Al doilea este de ordin sentimental. Mama lui Kylian, Fayza Lamari, care este și agentul său, este mare fan Liverpool.
"Da, am vorbit cu Liverpool acum 5 ani. Este clubul preferat al mamei mele", a recunoscut Kylian Mbappe într-un interviu acordat ziarului englez The Telegraph, iarna trecută.
Liverpool ar fi o variantă interesantă pentru francez, în contextul în care aceştia i-ar garanta că vara viitoare va putea semna liber de contract cu Real Madrid. Totuși, faptul că gruparea lui Klopp nu va juca în Champions League e un impediment în calea tranzacției. Nici PSG nu ar agrea o astfel de variantă, în contextul în care speră să îl vândă pe atacant, nu să îl împrumute.
De notat că englezii mai scriu că în cursa pentru Kylian a intrat și Chelsea. Formația de pe Stamford Bridge pune la bătaie 150 de milioane de euro plus un jucător pentru semnarea francezului. Deși PSG probabil că e deschisă la o astfel de variantă, sunt șanse mici ca Mbappe să accepte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo