Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fostul jucător de la Dinamo care s-a remarcat în acest sezon în La Liga, pe lista unei campioane din Big 5

Bianca Dumitru

Publicat 07/05/2024 la 08:42 GMT+3

Aleix Garcia a fost unul dintre cei mai în formă fotbaliști în actualul sezon de La Liga, iar acest lucru nu a fost trecut cu vederea de echipele mari din Europa. Fostul jucător de la Dinamo ar fi acum pe lista celor de la Bayer Leverkusen, fiind una dintre principalele ținte ale lui Xabi Alonso pentru mercato-ul din vară.

Girona's Spanish midfielder #14 Aleix Garcia (C) celebrates scoring his team's fourth goal during the Spanish league football match between CA Osasuna and Girona FC at El Sadar stadium in Pamplona on November 4, 2023.

Credit imagine: Getty Images

Aleix Garcia a fost unul dintre cei mai în formă jucători de la Girona, revelația sezonului 2023/24 din La Liga. Fotbalistul a avut prestații foarte bune în această stagiune, în care s-a impus în primul 11 al echipei la care a ajuns în vara anului 2021.
Evoluțiile sale l-au propulsat pe spaniolul de 26 de ani în atenția mai multor cluburi importante. Cel mai recent, presa iberică a anunțat că mijlocașul este pe lista noii campioane a Germaniei, Bayer Leverkusen.
Ivan Quiros a dezvăluit pe rețelele de socializare că Garcia este dorit de Xabi Alonso în lotul său, nemții făcând deja o ofertă pentru fostul jucător de la Dinamo. Mai mult, sursa citată menționează că șefii Gironei ar fi început negocierile pentru transfer, fiind încântați de oferta făcută de cei de la Bayer Leverkusen.
De asemenea, jurnalistul Nil Sola a scris pe contul său de Twitter că suma pentru care Aleix Garcia ar putea face pasul spre Bundesliga este de circa 15 milioane de euro, Xabi Alonso intenționând să încerce să-l convingă personal pe fotbalist să accepte transferul.
La sfârșitul anului 2023, jurnaliștii specializați în mercato anunțaseră că Aleix Garcia se afla și pe lista celor de la Barcelona, fiind principala țintă a catalanilor în fereastra de mercato din iarnă. Transferul nu s-a realizat, însă, iar până acum nu au apărut alte informații despre posibilitatea ca mijlocașul să ajungă pe Camp Nou.
Citește și:

ALEIX GARCIA A DEBUTAT PENTRU NAȚIONALA SPANIEI

Înainte de a ajunge în Spania, Aleix Garcia a trecut și pe la Dinamo. Spaniolul a îmbrăcat tricoul "câinilor roșii" în perioada octombrie 2020 - ianuarie 2021, fiind ulterior transferat la Eibar, club la care a evoluat doar până la finalul acelui sezon.
Apoi a semnat cu Girona, iar cota sa de piață a ajuns de la 1,8 milioane de euro la 25 milioane de euro. Mai mult, prestațiile sale l-au propulsat pe Aleix Garcia și la echipa națională a Spaniei.
Fotbalistul și-a făcut debutul în echipa lui Luis de la Fuente în noiembrie, în meciul cu Cipru din preliminariile EURO 2024, iar visul mijlocașului a devenit, astfel, realitate:
"Nu am cuvinte să exprim ce simt astăzi. Să debutez la naționala de seniori a țării mele este ceva la care am visam de când eram mic, iar astăzi, pe 16 noiembrie 2023, mi-am îndeplinit în sfârșit visul!
Vă mulțumesc pentru mesaje, abia aștept să continuăm să ne bucurăm împreună", a scris Aleix Garcia, după meci, într-o postare de pe contul său de Instagram.
Mijlocașul a reușit 3 goluri și 6 pase decisive în acest sezon, în tricoul celor de la Girona, echipă cu care se află pe locul 2 în clasamentul din La Liga.
Până la finalul stagiunii, formația de pe Estadio Municipal de Montilivi va mai juca împotriva celor de la Alaves, Villarreal, Valencia și Granada, primul meci fiind programat vineri seară, de la ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo