Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gerard Pique, două nume pentru banca Barcelonei! "Guardiola și el sunt variantele evidente"

Dani Morar

Actualizat 17/03/2024 la 18:08 GMT+2

Barcelona va rămâne fără antrenor începând din această vară, după ce Xavi și-a anunțat plecarea din timp. Catalanii nu s-au decis asupra noului tehnician, însă Gerard Pique are două recomandări, ambii fiind aproape imposibil de atins în acest moment.

Einst zusammen beim FC Barcelona: Gerard Piqué (links) und Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Barcelona nu traversează una dintre cele mai bune perioade. Catalanii sunt la 11 puncte de Real Madrid în La Liga și o vor întâlni pe Atletico, duminică seara, de la ora 22:00.
Gruparea blaugrana va rămâne fără antrenor din vară, Xavi urmând să plece la finalul sezonului. Hansi Flick ar fi una dintre variantele pentru înlocuirea sa, dar Gerard Pique nu e de acord.
Fostul fundaș îl vrea, ori pe Pep Guardiola, ori pe Mikel Arteta pe banca Barcelonei. Ambii sunt foarte greu de convins, în condițiile în care se descurcă excelent la Manchester City, respectiv Arsenal.
"Pentru a antrena Barcelona trebuie să fii un anumit tip de antrenor și să înțelegi felul în care joacă echipa. Așa că opțiunile sunt destul de puține.
Cele evidente sunt Pep Guardiola, pentru că el a avut un trecut aici și el este cel mai bun antrenor în acest moment. Încă mai vorbesc cu Pep Guardiola uneori. Sunt sigur că lui și celor de la Barcelona le-ar plăcea să-l revadă.
A doua variantă este Mikel Arteta. Înțelege Barcelona pentru că a jucat în trecut aici", a declarat Pique, potrivit The Times.

Xavi, încrezător înainte de Barcelona – PSG, în Champions League

Înaintea duelului cu Atletico, Xavi a susținut o conferință de presă în care a abordat, printre altele, subiectul sferturilor de finală ale Champions League, fază a competiției în care Barcelona va da peste PSG.
Antrenorul s-a arătat încrezător înaintea dublei cu campioana Franței, spunând că echipa sa are de partea ei istoria, catalanii având 5 trofee cucerite de-a lungul timpului, pe când PSG nu s-a impus niciodată în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent.
"Știm că, probabil, cei de la PSG sunt favoriți în această dublă manșă datorită transferurilor importante pe care le-au făcut... Trebuie să ne amintim că avem istoria de partea noastră și de toate trofeele Champions League pe care le-am obținut. Sunt sigur că putem concura, vom da tot ce e mai bun", a declarat Xavi.
Cine câștigă trofeul UEFA Champions League în 2023/2024?
Comentând rezultatul tragerii la sorți de ieri, Xavi a vorbit și despre Luis Enrique, antrenor sub comanda căruia s-a aflat în sezonul 2014/15, când catalanii au reușit "tripla" (La Liga - Cupa Regelui - Champions League) pentru a doua oară în istorie.
Actualul tehnician al Barcelonei a subliniat că îl cunoaște foarte bine pe Luis Enrique, dând de înțeles că nu va putea fi surprins prea mult de modul în care o va pregăti pe PSG pentru dubla cu echipa blaugrana:
Duelurile dintre Barcelona și PSG sunt programate pe 10 aprilie, în Franța, și pe 16 aprilie, în Spania. Învingătoarea dublei va juca pentru un loc în finală cu echipa care va trece mai departe din sfertul Atletico Madrid - Borussia Dortmund.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo