Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta a acceptat decizia lui Xavi de a pleca din vară: "Un astfel de moment cere să fim uniți"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 28/01/2024 la 19:21 GMT+2

Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei, și-a anunțat plecarea de pe banca echipei catalane la finalul sezonului actual, după o nouă înfrângere. Președintele clubului, Joan Laoprta, a spus că acceptă decizia fostului căpitan al grupării "blaugrana"

Xavi Hernández y Joan Laporta

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Xavi a cedat după înfrângerea suferită de FC Barcelona pe teren propriu, scor 3-5, împotriva lui Villarreal. Antrenorul catalan a anunțat în cadrul confeirnței de presă de după meci că va părăsi echipa catalană la finalul sezonului actual, chiar dacă are contract până în 2025.
Președintele Joan Laporta a anunțat că acceptă decizia tehnicianului din respect pentru acesta. Conducătorul clubului a recunoscut că echipa se află într-o situație delicată, dar are încredere că lucrurile se vor așeza în următoarea perioadă:
"Xavi mi-a comunicat că la finalul sezonului va pleca, că dorea să încheie sezonul și este o formulă pe care o accept pentru că el este cel care îmi propune asta, e o legendă a clubului. Este o persoană onestă și acționează cu toată demnitatea. Iubește Barca. Accept pentru că știu că angajamentul său și al staff-ului său vor fi la maximum. Un astfel de moment cere să fim uniți. Situația nu este deloc plăcută pentru nimeni", a declarat Laporta, citat de Marca.
Citește și:

Laporta nu și-a pierdut speranța

Președintele Barcelonei știe că atât jucători cât și fanii echipei trec printr-o perioadă extrem de dificilă, dar acesta încă speră ca echipa "blaugrana" să se lupte cu șanse reale atât la campionat, cât și la Champions League:
"Campionatul este dificil, însă în mod clar nu este încă pierdut. Trebuie să luptăm ca să terminăm cât mai sus posibil fără să excludem varianta de a câștiga. Însă trebuie să dăm tot ce avem ca să încercăm să câștigăm Liga Campionilor . Jucăm faza eliminatorie împotriva lui Napoli. O luăm pas cu pas. Cu angajament, cu mai mult caracter, fără să ne pierdem concentrarea, cu antrenorul dând totul și cu jucătorii fiind dedicați putem atinge unele dintre obiective.
La nivel sportiv nu ne ies lucrurile așa cum le-am planificat. Am câștigat LaLiga și Supercupa, iar așteptările, după ce am întărit lotul, erau ridicate și nu sunt cele așteptate, trebuie să întoarcem cumva situația în favoarea noastră", a încheiat Laporta.
Barcelona va juca al doilea meci consecutiv pe teren propriu miercuri, când este programată restanța cu Osasuna din etapa cu numărul 20. În meciul din Supercupă, catalanii s-au impus cu 2-0 prin golurile marcate de Robert Lewandowski și Lamine Yamal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo