Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta a confirmat! Barcelona a refuzat 100 de milioane pentru un "jucător cheie"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 21/10/2023 la 17:57 GMT+3

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, a confirmat în cadrul unei conferințe de presă faptul că a refuzat o ofertă de 100 de milioane de euro pentru Frenkie de Jong. Mijlocașul olandez este considerat o piesă de neînlocuit în echipa catalanilor.

BARCELONA, SPAIN - APRIL 17: Joan Laporta, President of FC Barcelona, attends a press conference about Negreira Case at Spotify Camp Nou stadium on april 17, 2023, in Barcelona, Spain. (Photo by Marc Graupera Alomá / AFP7 via Getty Images)

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Daniel Kerekes
Frenkie de Jong a fost protagonist al perioadei de mercato în urmă cu doi ani, când Manchester United a insistat o vară întreagă pentru transferul său. Mijlocașul venit de la Ajax nu a vrut să plece de la Barcelona, acceptând o reducere a salariului.
Joan Laporta a confirmat astăzi că a primit o ofertă de 100 de milioane de euro pentru transferul olandezului în această vară. Nu s-a pus problema unei despărțiri, acesta fiind considerat unul dintre cei mai importanți jucători al echipei "blaugrana".
"Am avut oportunitatea de a-l vinde pe Frenkie de Jong pentru 100 de milioane de euro. Nu am acceptat oferta pentru că nu am vrut să pierdem din fundația noastră, unde Frenkie de Jong este un jucător cheie", a spus Laporta, citat de jurnalistul Fabrizio Romano.

Ce spune Xavi despre fotbalistul său

Antrenorul Barcelonei este unul dintre cei mai mari admiratori ai lui Frenkie de Jong. Actualmente accidentat, olandezul este unul dintre jucătorii cu care fostul internațional spaniol începe echipa.
"În opinia mea, Frenkie de Jong este unul dintre cei mai buni jucători din lume. Până și la antrenamente puteți vedea că este special... unii îl văd antrenându-se și gândesc: de ce este Frenkie atât de criticat?", a spus antrenorul Barcelonei, citat de Fabrizio Romano
Citește și:
Frenkie de Jong a ajuns la Barcelona în vara anului 2019 în urma unui sezon de excepție în tricoul lui Ajax. Catalanii au plătit 86 de milioane de euro pentru serviciile mijlocașului care avea 22 de ani în acel moment.
Ajuns la 26 de ani, Frenkie de Jong a devenit unul dintre cei mai buni mijlocași ai lumii, precum a spus-o și Xavi. Acesta îndeplinește două roluri în echipa lui catalană, atât cel de mijlocaș central, cât și cel de mijlocaș defensiv, la nevoie.
De Jong a bifat 190 de prezențe în tricoul "blaugrana", reușind să marcheze 16 goluri și pasând decisiv de 21 de ori. Pentru selecționata Țărilor de Jos, acesta a adunat 54 de meciuri și a dat două goluri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo