Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta nu e deloc invidios că Real Madrid l-ar putea transfera pe Mbappe! Anunțul îngrijorător pentru "galactici"

Bianca Dumitru

Publicat 22/03/2024 la 11:40 GMT+2

Kylian Mbappe este, conform presei internaționale, foarte aproape de transferul la Real Madrid, echipă cu care s-ar fi înțeles deja. Președintele Barcelonei, Joan Laporta, a oferit în această săptămână un interviu în presa din Spania în care a fost întrebat despre această mutare, răspunsurile sale ridicând semne de întrebare în rândul fanilor "galacticilor".

Joan Laporta, Mbappe

Credit imagine: Eurosport

Kylian Mbappe va pleca în această vară de la PSG, din postura de jucător liber de contract. După ce atacantul a anunțat oficial, luna trecută, clubul de pe Parc des Princes cu privire la decizia sa, presa din Spania a scris că francezul va ajunge în sfârșit la Real Madrid.
Această posibilă mutare a fost comentată în această săptămână de președintele Barcelonei, Joan Laporta, care le-a acordat un interviu jurnaliștilor de la Mundo Deportivo.
Întrebat dacă îi invidiază pe "galactici" pentru transferul pe care sunt pe cale să-l facă, oficialul catalanilor a răspuns prompt că nu se pune problema de așa ceva. Mai mult, Laporta a făcut o afirmație care a ridicat semne de întrebare în rândul fanilor clubului blanco.
"Deloc, deloc (n.r. nu îi invidiază pe cei de la Real). De asemenea, nu știu dacă vor face sau nu transferul, vom vedea", a spus Joan Laporta, care a fost întrebat apoi dacă are vreo informație în acest sens.
"Nu, am intuiție. Au o problemă acolo. Trebuie să vândă un jucător dacă sosește Mbappe, nu? Pentru că nu vor juca amândoi pe același post și sunt, de asemenea, jucători foarte importanți.
Și vorbind despre sumele care vor fi folosite, asta denaturează cu siguranță situația din vestiar. Ăsta nu va fi un cadou", a explicat președintele Barcelonei.
Citește și:

500 DE MILIOANE DE EURO PENTRU MBAPPE

Chiar dacă PSG nu va primi niciun euro din partea clubului blanco, transferul îi va costa destul de mult pe cei de pe Santiago Bernabeu. Potrivit presei din Spania, "galacticii" vor investi în total 500 de milioane de euro în aducerea lui Mbappe.
Conform jurnaliștilor de la Mundo Deportivo, în această sumă este inclus salariul de circa 14 milioane de euro net, la care se vor adăuga bonusuri de performanță. Sumele finale privind bonusurile sunt încă discutate de cele două părți.
Apoi, în suma totală este inclusă și prima de instalare care, potrivit surselor din presa iberică, se ridică la circa 30 sau chiar 40 de milioane de euro pe sezon.
Nu în ultimul rând, în cele 500 de milioane de euro se regăsesc și drepturile de imagine, aspect asupra căruia cele două părți nu au ajuns încă la un acord. Unele publicații din Spania susțin că Mbappe ar urma să primească 80% din drepturile de imagine, iar la club vor rămâne 20 de procente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo