Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona-Real Madrid 1-2 | Dubla lui Jude Bellingham a adus o victorie mare pentru echipa lui Ancelotti

Andrei Nicolae

Actualizat 28/10/2023 la 20:50 GMT+3

Barcelona - Real Madrid s-a terminat 1-2, în primul El Clasico al sezonului. Catalanii au condus la pauză prin golul lui Gundogan, dar dubla lui Jude Bellingham a adus victoria echipei lui Ancelotti. Englezul a marcat golul de 3 puncte în prelungirile partidei.

Jude Bellingham

Credit imagine: Getty Images

Barcelona - Real Madrid au jucat azi primul El Clasico al acestui sezon, iar partida a avut "sare și piper", deși nu a fost cea mai spectaculoasă. Catalanii au deschis scorul în minutul 6, când Gundogan a profitat de o eroare uriașă a lui David Alaba și l-a executat pe Kepa din postură de unu la unu. Germanul nu-și putea găsi un moment mai bun de a marca primul său gol pentru Barcelona.
Real Madrid a fost de nerecunoscut până la pauză, neavând nicio ocazie de a egala. Mai mult, echipa lui Ancelotti nu a trimis niciun șut pe poartă în primele 45 de minute, contraperforamnță care nu a mai fost atinsă într-un Clasico din 2010, când Barcelona s-a impus pe Bernabeu cu 2-0.
Formația lui Xavi a început mai bine și partea secundă, dar a ratat două ocazii imense de a se desprinde, iar acest lucru avea să o coste. În minutul 51, Inigo Martinez a trimis în bară, iar la faza imediat următoare Kepa a avut o intervenție de senzație la un șut al lui Araujo.
Realul nu dădea semne că poate scoate mare lucru din acest meci, dar geniul lui Jude Brellingham i-a salvat pe madrileni. În minutul 68, englezul a egalat cu un trasor din afara careului, la care Ter Stegen nu a avut nicio șansă, chiar dacă a atins puțin mingea. A fost al 5-lea gol înscris de Real Madrid pe terenul Barcelonei din afara careului într-un meci din La Liga în ultimii 20 de ani și primul de la o reșită semnată de Gareth Bale, în 2018.
Golul încasat parcă le-a turnat plumb în ghete catalanilor, iar Realul a prins aripi, având câteva șarje ofensive periculoase. Meciul părea că se îndreaptă totuși spre un rezultat de egalitate, dar Jude Bellingham nu a fost de acord. În minutul 90+2, englezul a urmărit o centrare la care Modric nu a ajuns și a înscris golul victoriei.
În urma acestui succes, Real Madrid a revenit pe primul loc în clasament, fiind peste Girona grație golaverajului superior. Mai important, madrilenii s-aua distanțat la 4 puncte de marea rivală, care poate coborî chiar pe locul 4 până la finalul etapei.
Barcelona - Real Madrid 1-1 LIVE TEXT
UPDATE | Jude Bellingham a restabilit egalitatea în minutul 68, cu un șut fenomenal din afara careului. Ter Stegen a atins puțin mingea, dar nu a putut evita reușita englezului.
UPDATE | Catalanii au început mai bine și repriza secundă, dar au ratat două șanse uriașe de a se desprinde. Inigo Martinez a lovit bara în minutul 51, iar la faza imediat următoare Kepa a avut o intervenție salvatoare la un șut al lui Araujo.
UPDATE | Pauză pe Estadio Olimpico. Barcelona o conduce pe Real cu 1-0 grație golului înscris de Ilkay Gundogan în startul meciului. Catalanii au părut mai activi în prima parte, astfel că echipa blanco va fi nevoită să iasă mult mai bine de la vestiare dacă își dorește victoria.
Min. 38: Dani Carvajal șutează violent spre poarta lui Ter Stegen dintr-o poziție extrem de dificilă, iar mingea ajunge doar în plasa laterală.
UPDATE | Odată cu apariția sa pe bancă în El Clasico, Ancelotti a devenit al treilea antrenor din istoria lui Real care adună 250 de partide în toate competițiile. În fața sa se află Zinedine Zidane, cu 263 de meciuri, iar liderul este Miguel Munoz, care are 605 meciuri.
UPDATE | Grație golului înscris în startul partidei, Ilkay Gundogan a atins o bornă importantă în tricoul Barcelonei. Mijlocașul neamț a marcat al doilea cel mai rapid gol din acest secol din istoria confruntărilor El Clasico, după 5 minute și 57 de secunde. Recordul este deținut de Neymar, care a marcat în urmă cu nouă ani după 3 minute și 2 secunde.
Min. 16: Barcelona are o șansă mare să își dubleze avantajul. Kroos este deposedat în preajma careului lui Kepa, iar Fermin Lopez preia mingea și o trimite în bară.
Min. 6: GOOOOL Barcelona: Catalanii deschid scorul prin Ilkay Gundogan, care a profitat de o eroare în defensiva madrilenilor. Alaba nu s-a mișcat destul de repede pentru a-l deposeda pe neamț, care îl învinge cu un șut plasat pe Kepa.
UPDATE | A început El Clasico, pe Estadio Olimpico.
UPDATE | Cele două echipe și-au anunțat primul 11 pentru derby-ul de la ora 17:15. Nici Barcelona, nici Real Madrid nu au pregătit vreo surpriză pentru formația de start. Xavi nu se bazează din primul minut pe jucătorii care au fost accidentați în ultima perioadă, precum Lewandowski, Kounde sau Raphinha, însă aceștia sunt totuși pe bancă.
Primul 11 al Barcelonei: Ter Stegen - Cancelo, Araujo, Christensen, Baldé - Inigo Martinez, Gavi, Gündogan - Ferran Torres, Joao Felix, Fermín López.
Ancelotti nu a pregătit nici el vreo surpriză, în contextul în care se știa de ieri că Modric și Camavinga nu vor fi în primul 11.
Primul 11 la lui Real Madrid: Kepa - Carvajal, Rudiger, Alaba, Mendy - Valverde, Tchouameni, Kroos - Bellingham - Rodrygo, Vinicius Jr
UPDATE | Real Madrid va trebui să fie extrem de vigilentă în ultima parte a meciului, deoarece Barcelona a demonstrat că este letală în acea perioadă a jocului. Statisticienii de la Livescore au descoperit că formația lui Xavi este echipa din Europa cu cele mai multe goluri înscrise în ultimele 15 minute de joc, opt la număr.
Formația blaugrana a marcat o dată în minutul 76, de două ori în 81, o dată în 82, de trei ori în 85, o dată în 89 și o dată în 90+4.
UPDATE | Pentru prima dată în istoria confruntărilor directe dintre Barcelona și Real Madrid, catalanii nu au un număr 10 în lot, iar echipa blanco nu are un număr nouă. Cele două formații s-au întâlnit până acum de 254 de ori, iar de fiecare dată această tradiție s-a menținut.
Știrea inițială
Barcelona și Real Madrid dau din nou piept într-un duel prin de orgolii și tradiție, în etapa cu numărul 11 din La Liga. El Clasico își desfășoră cel de-al 255-lea episod, într-un context favorabil pentru ambele echipe, care sunt într-o formă extrem de bună înainte de meci.
Formația lui Xavi este neînvinsă în startul de sezon din Spania și are 24 de puncte, după 7 victorii și 3 remize înregistrate, în timp ce Real Madrid se află cu un punct deasupra catalanilor, cu 8 vitorii, un egal și o înfrângere. Singurul eșec din acest sezon al trupei blanco a venit în derby-ul capitalei, în fața lui Atletico Madrid.
Cele două echipe nu stau deloc rău nici în Champions League, ambele având maximum de puncte după primele trei meciuri. Echipa blaugrana le-a învins pe rând pe Antwerp, Porto și Șahtior Donețk, în timp ce Real Madrid a scos maxim din duelurile cu Union Berlin, Napoli și Braga.
Astfel, se anunță un meci extrem de interesant, între formațiile ce ocupă locurile doi, respectiv trei, în clasamentul din La Liga.
Citește și:

Barcelona stă mai bine decât Real Madrid în ultimele meciuri directe

În ultimele cinci partide înregistrate dintre cele două cluburi, Barcelona a înregistrat un mic avantaj, câșigând trei dueluri, comparativ cu două ale madrilenilor. El Clasico și-a disputat cinci episoade sezonul trecut, două partide având loc în campionat, alte două în Cupa Regelui și ultima în Supercupa Spaniei.
În La Liga, cele două cluburi și-au împărțit victoriile, la fel și în Cupa Regelui, unde Real a mers mai departe, iar în Supercupa Spaniei Barca și-a adjudecat trofeul după o victorie cu 3-1. Cu toate acestea, Real Madrid a demonstrat în ultimele meciuri că se simte bine când o întâlnește în deplasare pe Barcelona, deoarece în ultimele patru partide în care madrilenii au fost oaspeți, aceștia au câștigat de trei ori.

Echipele probabile pentru El Clasico

Ancelotti și Xavi și-au stabilit cu siguranță primul 11 pentru partida din această după-amiază, iar ziarele din Spania au început deja să facă predicții cu privire la cine va fi în teren la ora marelui meci. Marca scria în urmă cu o zi că Ancelotti îi va "sacrifica" pe Modric și pe Camavinga din echipa de start, astfel că în locul lor vor apărea probabil Ferland Mendy și nume precum Tchouameni, Kroos sau Valverde.
Xavi, pe de altă parte, are câțiva jucători incerți și nu știe încă pe cine se va putea baza în primul 11. Presa scria că Lewandowski are șanse să apară în meci pe final, dacă va fi nevoie de el. Pedri are șanse mici să apară în derby, la fel și Frenkie De Jong, în timp ce starea lui Kounde și a lui Raphinha nu este totalmente cunoscută. Ce este sigur este că Barcelona va conta fie din primul minut, fie pe parcursul meciului, pe câțiva tineri extrem de talentați, care au demonstrat că pot fi folosiți în meciuri importante, precum Fermin Lopez, Lamine Yamal sau Balde.
Echipa probabilă a lui Real Madrid: Kepa - Carvajal, Rudiger, Alaba, Mendy - Valverde, Tchouameni, Kroos - Bellingham - Rodrygo, Vinicius Jr
Echipa probabilă a Barcelonei: Ter Stegen - Cancelo, Araujo, Christensen, Baldé - Oriol Romeu, Gavi, Gündogan - Ferran Torres, Joao Felix, Fermín López
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo