Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, "arătat cu degetul" de un fost jucător de bază al Barcelonei: "Nu a fost cel mai bun căpitan"

Nicu Savin

Actualizat 26/04/2024 la 14:33 GMT+3

Lionel Messi e cel mai mare fotbalist care a îmbrăcat vreodată tricoul Barcelonei, dar nu s-a remarcat niciodată ca un adevărat lider în vestiar. Deși a purtat mult timp banderola de căpitan, argentinianul a "cărat" echipa în spate fără să fie neapărat principala voce în cadrul grupului, lucru dezvăluit de Ivan Rakitic, care a fost coechipierul cu starul timp de 6 ani pe Camp Nou.

Leo Messi, durante su último partido con la camiseta del Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi nu mai are nevoie de nicio prezentare, toată lumea fiind de acord că argentinianul este unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, dacă nu cel mai mare. Acesta a făcut istorie la Barcelona și la naționala Argentinei și chiar dacă a fost principalul artizan al multor succese, nu s-a impus niciodată ca un lider în adevăratul sens al cuvântului.
Mulți ani căpitan al Barcelonei, Messi a fost genul de jucător decisiv, dar fără a avea acel impuls de lider în vestiar și în teren. Acest aspect a fost subliniat de Ivan Rakitic, care a fost coleg cu Messi timp de 6 ani pe Camp Nou (2014-2020). Croatul care evolează la Al Shabab a fost invitatul podcastului saudit "MicsPod", în care a făcut o radiografie a aventurii sale la Barcelona și nu s-a ferit să afirme că Messi a fost un jucător unic, dar nu a fost cel mai bun căpitan de echipă.
"Zubizarreta m-a sunat înainte de începerea Cupei Mondiale din 2014, a doua zi Luis Enrique m-a sunat, iar în trei zile mi-am închis transferul la Barcelona. La Sevilla am fost căpitan, dar când ajungi la Barcelona, ​​rolul tău se schimbă. Nu trebuia să-i explic lui Messi cum să joace. Trebuia să știu unde să mă plasez în atac pentru ca el să aibă o situație mai avantajoasă. El nu trebuia să se apere, asta era treaba mea. Ar fi putut fi cel mai bun fundaș stânga din lume dacă ar fi dorit. Dar nu a fost cel mai bun căpitan, care să-ți spună mereu ce ai de făcut, pentru că era unic, diferit", a spus Rakitic, citat de sport.es.

Rakitic crede că Messi e cel mai bun jucător din istorie, dar Neymar a fost colegul său favorit la Barcelona

În ciuda faptului că îl consideră pe Messi este cel mai bun fotbalist din istorie, Rakitic recunoaște că Neymar este jucătorul său favorit. Croatul a dezvăluit că regretă plecarea sa de la Barcelona și este convins că echipa ar fi câștigat mai multe trofee cu brazilianul în teren: "Neymar face ca fotbalul să arate ca un dans".
Potrivit mijlocașului, plecarea lui Neymar a fost unul dintre motivele pentru care Barcelona nu a mai câștigat Liga Campionilor din 2015 încoace: "Am pierdut pe mâna noastră Liga Campionilor în 2018 (n.r. catalanii au fost eliminați de AS Roma în sferturi, după 4-1 pe Camp Nou și 0-3 pe Olimpico - regula golurilor din deplasare era încă valabilă) și 2019 (n.r. catalanii au fost eliminați de Liverpool în semifinale, după 3-0 pe Camp Nou și 0-4 pe Anfield). Bineînțeles că rivalii au meritat, dar cred că nu am încercat suficient. A fost eșecul nostru mai mult. Practic ne-am săturat să câștigăm. Când câștigi atât de mult, îți pierzi concentrarea și nu ești atent la detalii, iar atunci rivalii te ucid".
Despre Luis Suarez, Rakitic a spus că are două personalități diferite, una pe teren și alta în afara lui: "Pe teren este o fiară, cu șanse să te omoare".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo