Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mobilizare fără precedent! Zeci de mii de fani ai lui Atletico Madrid au votat pentru revenirea la vechiul blazon

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/06/2023 la 22:21 GMT+3

Suporterii clubului de fotbal Atletico Madrid s-au exprimat în acest weekend, în cadrul unei consultări organizate de club, pentru a reveni la fostul blazon al grupării, informează cotidianul L'Equipe.

Fani Atletico Madrid

Credit imagine: Twitter

După înregistrarea a peste 60.000 de voturi, clubul va proceda la un referendum pentru a decide definitiv schimbarea, sau nu, a blazonului clubului.
Aproximativ 61.021 de fani au participat la vot, din cei 138.477, respectiv 44%, termenul fiind 25 iunie pentru a-și exprima opțiunile.
În consecință, Atletico Madrid a acceptat o consultare cu fanii pentru a reveni la logoul anterior.
Blazonul clubului a fost schimbat în 2016, fără nicio consultare a suporterilor, când clubul s-a mutat de pe stadionul Vicente Calderon pe Wanda-Metropolitano, iar acest lucru a nemulțumi suporterii, care duc o luptă în acest sens de șapte ani.
Atletico a decis să modernizeze emblema sa. Ursul prezent pe blazon, precum și căpșunul au devenit bleu, la fel ca linia galbenă care le înconjura. Doar cele șapte stele, simbolul celor șapte provincii frontaliere din Madrid, au rămas neschimbate.
Această mobilizare fără precedent a fost susținută de numeroase foste glorii ale echipei Real Madrid pe rețelele de socializare, precum Fernando Torres, Diego Godin, Gabi, Radamel Falcao, David Villa, Paulo Futre... dar și jucători actuali precum Antoine Griezmann, Koke, Jan Oblak sau Stefan Savic.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo