Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid a intrat în cursa pentru transferul unui "puști minune" din Argentina, dorit și de Barcelona

Bianca Dumitru

Publicat 25/03/2024 la 11:45 GMT+2

Real Madrid a pus ochii pe un jucător de perspectivă din fotbalul argentinian, care le-a atras atenția mai întâi celor de la Barcelona. Franco Mastantuono a impresionat în tricoul lui River Plate și este dorit de marile echipe din Spania.

Franco Mastantuono (dreapta)

Credit imagine: Getty Images

Oficialii celor de la Real Madrid au călătorit în ultimele săptămâni în America de Sud, unde au fost să-l urmărească pe Endrick, dar au trecut și pe la Buenos Aires, unde și-au identificat o nouă țintă pentru mercato-ul de la vară.
Conform jurnaliștilor de la Marca, "galacticii" au pus ochii pe Franco Mastantuono, care s-a remarcat la doar 16 ani, în echipa de tineret a celor de la River Plate. Argentinianul a ajuns în ianuarie în lotul echipei de seniori a clubului și, în primele sale luni în fotbalul profesionist, a doborât mai multe recorduri de precocitate.
El a devenit, de exemplu, al treilea cel mai tânăr jucător din istoria lui River, depășind recordurile unor jucători precum Javier Saviola sau Pablo Aimar. În plus, Mastantuono a devenit și cel mai tânăr fotbalist care a evoluat vreodată în derby-ul River-Boca, demonstrând că are capacitatea de a face față celui mai intens meci de pe planetă.
De asemenea, în februarie, tânărul mijlocaș a reușit și primul său gol, înscriind în poarta celor de la Excursionistas, într-un meci din Cupa Argentinei. Prestațiile sale l-au propulsat în atenția mai multor cluburi importante din Europa, printre care se remarcă Barcelona.
Catalanii sunt foarte atenți la ceea ce se întâmplă în fotbalul din America de Sud, dorindu-și să transfere tineri de perspectivă, cum este Franco Mastantuono.
Tânărul fotbalist are viziune de joc, o lovitură foarte bună cu piciorul stâng și o forță mentală care i-au impresionat pe scouterii cluburilor din Europa. Cu toate astea, transferul său nu va fi ușor de obținut.
Citește și:

River Plate pune preț pe Mastantuono

Jurnaliștii din Spania au anunțat că, în urma interesului europenilor pentru Mastantuono, cei de la River Plate i-au prelungit contractul cu 6 luni, până în vara anului 2026, și i-au mărit clauza de reziliere.
Aceasta este acum în valoare de 45 de milioane de euro, suma crescând de la 28 de milioane de euro în urma semnării noului contract.
Ținând cont de problemele financiare ale Barcelonei, această sumă ar putea să le pună probleme în obținerea transferului tânărului mijlocaș, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla la vară.
Franco Mastantuono ar fi mai ușor de transferat de către Real Madrid, dar "galacticii" ar putea avea și ei probleme cu bugetul, dacă îi vor obține semnătura lui Kylian Mbappe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo