Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid, victorie fără emoții cu Celta Vigo. Serie de invincibilitate uriașă atinsă de liderul din Spania

Andrei Nicolae

Actualizat 10/03/2024 la 21:32 GMT+2

Real Madrid a învins-o fără probleme pe Celta Vigo, într-un meci contând pentru etapa cu numărul 28 din La Liga, scor 4-0. Vinicius Junior și Arda Guler, alături de două autogoluri ale galicienilor, au adus victoria pe Bernabeu, contribuind astfel la o bornă istorică din ultimii 12 ani pentru clubul din capitala Spaniei.

Vinicius Junior of Real Madrid CF celebrates after scoring the team's first goal during the LaLiga EA Sports match between Real Madrid CF and Celta Vigo at Estadio Santiago Bernabeu on March 10, 2024 in Madrid, Spain.

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a început în forță partida de pe Santiago Bernabeu, iar în minutul 7, trupa blanco a avut prima ocazie a meciului. Eduardo Camavina a trimis foarte bine mingea cu capul spre poarta galicienilor, însă portarul Vicente Guaita a respins mingea de sub bară.
Goalkeeper-ul lui Celta a fost din nou la post câteva minute mai târziu, când și Antonio Rudiger l-a pus la încercare cu o lovitură de cap. Până la urma, Realul a deschis scorul în minutul 21 prin Vinicius, la o fază la care Guaita avusese două intervenții formidabile.
În urma reușitei sale, brazilianul a ajuns la 102 de contribuții de gol (61 de reușite, 41 de pase decisive) pentru Real Madrid în toate competițiile din sezonul 2021/22 încoace, fiind pe primul loc în această categorie în fotbalul spaniol.
Echipa lui Carlo Ancelotti a continuat să atace după ce a deschis scorul însă nu a mai marcat până la finalul primei reprize, în ciuda tentativelor lui Camavinga sau Rodrygo. Astfel, scorul la pauză a fost 1-0.
Citește și:

Real Madrid o învinge fără probleme pe Celta și se duce la 7 puncte de Barcelona

După ieșirea de la cabine, Real a fost în continuare echipa activă în atac, Rodrygo având prima mare ocazie a reprizei secunde. Brazilianul a avut o incursiune foarte bună, însă șutul său a fost respins de Guaita. Nacho a fost și el aproape să majoreze avantajul echipei sale, însă mingea trimisă de el cu capul a trecut peste poartă.
Madrilenii și-au dublat în cele din urmă avantajul în minutul 80, datorită Antonio Rudiger, care a trimis impecabil mingea cu capul dintr-un corner, balonul lovind întâi bara, după care spatele lui Guaita. Goalkeeper-ul galicienilor a fost cel trecut pe tabela de marcaj cu un autogol.
Galicienii și-au înscris din nou în proprie poartă opt minute mai târziu, Carlos Dominguez fiind cel ghinioist de această dată. Ultimul gol al madrilenilor a fost înscris de Arda Guler, care a marcat prima sa reușită în tricoul blanco de la transferul său din vară de la Fenerbahce.
În urma acestei victorii cu 4-0, Realul a ajuns la 22 de meciuri consecutive în care nu pierde în campionat, o serie de invincibilitate incredibilă. Este cel mai lung șir de astfel de rezultate din sezonul 2011/12 încoace, când alături de Jose Mourinho, "galacticii" adunau 23 de partide fără eșec.
Totodată, Real Madrid se desprinde la șapte puncte de Barca în campionat și își consolidează poziția de lider și de favorită la câștigarea titlului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo