Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ter Stegen, aproape de un record personal, pe care îl poate doborî chiar în El Clasico

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/04/2024 la 13:14 GMT+3

Marc-Andre ter Stegen, portarul Barcelonei, este la câteva zeci de minute de a-și doborî propriul record de invincibilitate în La Liga. Goalkeeper-ul neamț nu a mai primit gol în campionat de la mijlocul lunii februarie și speră să mențină poarta intactă și împotriva marii rivale în această seară, de la ora 22:00.

Marc-André ter Stegen

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Real Madrid va primi în această seară vizita Barcelonei, în ceea ce va fi ultimul El Clasico al sezonului. Meciul de pe Santiago Bernabeu va putea să decidă în mare măsură campioana Spaniei, dacă gazdele se impun, sau să repornească lupta la titlu, în cazul în care oaspeții câștigă.
Pe lângă victorie, portarul catalanilor, Marc-Andre ter Stegen, are și un obiectiv personal de îndeplinit în cele 90 de minute de pe Bernabeu. Goalkeeper-ul german este la doar 53 de minute de a-și îmbunătăți propriul record de invincibilitate în La Liga.
Ter Stegen nu a mai încasat vreun gol în campionat de 583 de minute. Ultimul jucător care a marcat împotriva Barcelonei în La Liga este Iago Aspas, care a înscris în victoria catalanilor, scor 2-1, de pe "Balaidos", din 17 februarie.
De atunci, neamțul a fost de netrecut între buturile catalanilor. Acesta a menținut poarta intactă împotriva echipelor Getafe, Athletic Bilbao, Mallorca, Atletico Madrid, Las Palmas și Cadiz.
Citește și:

Ter Stegen, față în față cu un record personal

Acesta va avea o misiune mult mai complicată împotriva Realului, dar dacă rezistă 53 de minute fără gol primit, își va bate propriul record de 636 de minute, stabilit sezonul trecut și stopat de nimeni altul, decât Karim Benzema.
În cazul în care Barcelona scapă fără gol primit împotriva liderului, Ter Stegen ar putea să se gândească la recordul absolut al lui Claudio Bravo, portarul echipei ”blaugrana” care a legat cele mai multe minute fără gol primit în campionat. Chilianul a nu a încasat vreun gol timp de 722 de minute în startul sezonului 2014-2015, dar tot Real Madrid a fost echipa care i-a marcat în meciul direct.
Astfel, Ter Stegen are o motivație în plus în această seară. Dacă Barcelona reușește să câștige pe terenul rivalei, echipa antrenată de Xavi se va apropia la 5 puncte de trupa "blanco" și va reaprinde speranțele unui titlu care părea foarte îndepărtat la începutul acestui an.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo