Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un jucător de la Barcelona, foarte aproape de transferul la Atletico! El a fost format la academia lui Real Madrid

Bianca Dumitru

Publicat 02/04/2024 la 13:39 GMT+3

Marcos Alonso se va despărți în vara acestui an de Barcelona, urmând a ajunge la finalul perioadei contractuale. Conform jurnaliștilor din Spania, fotbalistul și-ar fi ales următoarea destinație, fiind vorba despre Atletico Madrid, club cu care a început deja negocierile.

Marcos Alonso, Ferran Torres, Jordi Alba

Credit imagine: Getty Images

Marcos Alonso este unul dintre jucătorii care se vor despărți la finalul acestui sezon de Barcelona, contractul său fiind valabil doar până la finalul lunii iunie.
Fundașul de 33 de ani nu a strălucit pe Camp Nou, iar în acest sezon s-a confruntat cu accidentări care nu i-au permis să joace mai mult de 7 meciuri, astfel că oficialii clubului blaugrana nu au de gând să-i activeze opțiunea de prelungire a înțelegerii pentru încă un an.
În ciuda faptului că nu a evoluat foarte mult în ultimele luni, fotbalistul nu duce lipsă de oferte, aflându-se în atenția mai multor cluburi din Arabia Saudită. El nu ar avea să plece, însă, din fotbalul mare și ar fi început deja negocierile cu Atletico Madrid.
Potrivit jurnaliștilor de la Cadena SER, citați de Sport.es, discuțiile dintre cele două părți decurg foarte bine și fundașul are șanse foarte mari să ajungă pe Civitas Metropolitano la vară. Mutarea ar urma să se facă gratuit.
Dacă transferul va avea loc, Marcos Alonso ar călca pe urmele tatălui său, care a evoluat și el atât la Barcelona, cât și la Atletico Madrid. În plus, însă, fundașul de 33 de ani a fost format la academia celor de la Real Madrid, astfel că își va putea trece în cont toate cele 3 echipe mari din Spania.
Citește și:

Atletico Madrid, atentă și la Robert Lewandowski

Robert Lewandowski a arătat o formă foarte bună în acest sezon, în care a reușit 13 goluri pentru Barcelona în La Liga, fiind golgheterul catalanilor și la doar 3 reușite de liderii clasamentului celor mai buni marcatori din campionat, Jude Bellingham, Artem Dovbyk și Ante Budimir.
Atacantul de 35 de ani a mai înscris de alte 7 ori și în celelalte competiții în care a jucat echipa blaugrana (Cupa Regelui, Supercupa Spaniei și Champions League) și a dat și nouă pase decisive, demonstrând că este un jucător foarte important din lotul lui Xavi.
Polonezul mai are contract cu Barcelona până în 2026 și nu se gândește să plece nicăieri, dar conform presei din Spania, șefii de pe Camp Nou ar lua în considerare să se despartă de el în vara acestui an, din cauza problemelor financiare ale clubului.
Jurnalistul Ruben Uria, citat de Sport.es, a anunțat recent pe rețelele de socializare că, dacă oficialii Barcelonei ar decide să asculte ofertele venite pe numele lui Lewandowski, unul dintre cluburile care și-ar manifesta interesul pentru transferul polonezului ar fi Atletico Madrid.
Oficialii clubului de pe Civitas Metropolitano s-au arătat încântați de evoluția pe care fostul atacant al celor de la Borussia Dortmund și Bayern Munchen a avut-o în meciul direct, iar cum Simeone are nevoie de un atacant care să-i ajute să se lupte pentru cele mai tari trofee, Lewandowski va fi la vară unul dintre cei vizați.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo