Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vinicius, dezvăluiri terifiante despre copilăria sa în favelă: "Acolo nu prea poți să alegi"

Nicu Savin

Publicat 14/10/2023 la 12:33 GMT+3

Vinicius Jr. este unul dintre cei mai mari fotbaliști din lume, dar drumul său până la marea performanță a fost presărat cu multe greutăți, asemenea majorității brazilienilor care au scris istorie în fotbal. Într-un amplu interviu acordat pentru L'Equipe, starul lui Real Madrid a povestit cum a copilărit printre infractori într-una dintre cele mai periculoase favele din Rio de Janeiro.

Vinicius Junior of Brazil celebrates scoring the opening goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between Brazil (4) and South Korea (1) at Stadium 974 on December 05, 2022 in Doha

Credit imagine: Getty Images

Vinicius Jr. este în cel mai bun moment al carierei sale. Brazilianul a devenit idolul fanilor lui Real Madrid după ce a marcat golul din finala Champions League din 2022, contra lui Liverpool, și este socotit în general de specialiști ca fiind unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume.
Parcursul său nu este cu nimic diferit de cel al altor legende ale fotbalului brazilian, deoarece a început din cel mai jos punct posibil: favelele din Rio de Janeiro. Recunoscute drept unele dintre cele mai periculoase locuri din lume, cartierele sărace din al doilea cel mai populat oraș al Braziliei, după Sao Paulo, reprezintă una dintre cele mai importante pepiniere de mari talente.

Vinicius a copilărit într-unul dintre cele mai periculoase locuri din Rio de Janeiro

De acolo provine și Vinicius Jr., care a făcut câteva dezvăluiri terifiante despre copilăria sa într-un loc unde infracționalitatea atinge cote alarmante, iar armele sunt un lucru normal. Brazilianul a spus că a avut șansa de a avea oameni potriviți alături și de aceea nu s-a abătut de la marele său vis, acela de a ajunge un mare fotbalist.
"San Goncalo un cartier periculos, dar oamenii își petrec timpul jucând fotbal. Sunt mulți bandiți, arme în fiecare colț de stradă. Este una dintre cele mai periculoase favele din Rio. Pentru oamenii care sunt acolo, toate acestea devin lucruri normale, chiar dacă nu sunt. Dar am avut prietenii potriviți, oamenii potriviți în jurul meu. Am putut să urmez calea pe care mi-am dorit-o și am avut un talent pentru fotbal. Nu toți sunt atât de norocoși. Din necesitate, o iei drumuri greșite. Acolo nu prea poți să alegi, iar eu nu am întâlnit niciodată pe cineva care a devenit medic, profesor sau avocat. Să sperăm că acest lucru se va schimba.
În orice caz, am fost fericit acolo. Acolo mi-am făcut prieteni pe viață. Cei care locuiesc cu mine în Madrid sunt toți din Sao Goncalo. Este o mare parte din povestea mea. Acolo am învățat totul. Strada m-a făcut să mă înfrunt cu jucători mai în vârstă decât mine. Aveam 9 ani și jucam împotriva celor care aveau 12 sau 13 ani. Nu mi-a fost frică să joc cu mingea la picior și am păstrat asta în jocul meu. Și apoi calitatea, tehnica... De acolo provine. Nu este ca un teren adevărat. E mai greu decât pe Bernabeu, asta e sigur (n.r. râde.). Nimeni nu face faulturi, mingea vine dintr-o parte și pleacă din cealaltă... Dar din asta au ieșit jucători excepționali. Este ceea ce ne face pe noi, brazilieni, ceva diferit atunci când driblăm, când controlăm mingea.", a spus Vinicius, citat de as.com.
Așa cum reiese din declarația sa, Vinicius Jr. nu regretă că s-a născut într-o zonă defavorizată și chiar a subliniat că într-o zi se va întoarce să joace pentru Flamengo, clubul care l-a format și de unde a ajuns la Real Madrid, în 2017, în schumbul a 45 de milioane de €.

VINICIUS VISEAZĂ SĂ CÂȘTIGE CUPA MONDIALĂ ȘI BALONUL DE AUR

Brazilianul a fost rugat să vorbească și despre cele mai mari vise ale sale în fotbal, iar acesta nu a ezitat să afirme că o Cupă Mondială cu naționala Selecao l-ar face să se simtă cu adevărat împlinit. De asemenea, Balonul de Aur este un obiectiv pentru el, dar este conștient că cel mai prestigios trofeu individual va veni doar dacă rezultatele echipei vor fi la înălțime.
"Visul meu este să am o poveste asemănătoare cu cea scrisă de legendele lui Real Madrid. Am câștigat deja tot ce am putut, dar vreau mai mult. Și apoi Cupa Mondială cu Brazilia. A trecut mult timp de când am câștigat și țara are nevoie de asta, chiar dacă este încă foarte complicat. Noua generație este foarte talentată, dar la fel este și cea din Spania, Argentina, Franța și Anglia.
Pentru Balonul de Aur să mai așteptăm, prioritatea este echipa. Vezi exemplul lui Karim.I-a dat toate pasele decisive lui Cristiano și întotdeauna Cristiano a fost cel care a luat trofeul. În cele din urmă, a ajuns să-l câștige și el (n.r. Benzema). Întotdeauna vorbesc despre importanța colegilor mei. Dacă marchez 60 de goluri într-un sezon, dar nu câștigăm nimic, nu are rost. Cum pot câștiga un Balon de Aur dacă până la urmă echipa mea nu a câștigat nimic? Cred că lucrăm împreună. Așa le-a venit rândul lui Modric și lui Karim. Unul de-al nostru este încoronat. E un vis.", a conchis brazilianul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo