Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vinicius, încurajat de un fost coechipier de la Real Madrid, după ce a plâns la conferința de presă

Bianca Dumitru

Publicat 26/03/2024 la 11:42 GMT+2

Vinicius Jr. a susținut ieri o conferință de presă, în care s-a arătat vizibil emoționat atunci când a vorbit despre insultele rasiste pe care le primește deseori în La Liga. După ce brazilianul a fost văzut în lacrimi, Raphael Varane i-a transmis un mesaj de încurajare.

Vinicius Junior nie wytrzymał na konferencji przed meczem Hiszpania - Brazylia

Credit imagine: Getty Images

Vinicius Junior a făcut câteva declarații emoționante ieri, în cadrul conferinței de presă dinaintea partidei amicale dintre Spania și Brazilia. Fotbalistul a început să plângă, arătându-se afectat de insultele rasiste pe care le primește deseori în La Liga.
După momentele emoționante al căror protagonist a fost, Vinicius a primit sprijinul unui fost coechipier de la Real Madrid. Raphael Varane i-a transmis un mesaj de încurajare brazilianului.
Fostul jucător al "galacticilor", care i-a fost alături în vestiar lui Vini în perioada 2018-2021, a notat că brazilianul este un om puternic, care nu ar trebui să se lase doborât de cuvintele care sunt aruncate adesea în direcția lui.
"Ești puternic. Ești special. Visele tale și inspirația ta sunt mai puternice decât orice cuvinte care pot fi folosite vreodată împotriva ta", a scris Raphael Varane, pe contul său de X.
Citește și:

DISCURSUL LUI VINICIUS, DE LA CONFERINȚA DINAINTE DE AMICALUL SPANIA - BRAZILIA

"Rasismul este ceva destul de trist, este ceva care se întâmplă aici în fiecare joc, în fiecare zi. Fiecare insultă la adresa mea mă întristează foarte tare. La fel ca pe toți "negrii" din lume. Este ceva trist. Acesta este ceva ce se întâmplă. Nu doar in Spania, dar și în lume... I s-a întâmplat și tatălui meu, au ales un alb în detrimentul unui negru. Mă lupt ca în viitorul apropiat să nu i e mai întâmple asta nimănui.
Mă simt susținut de colegii mei și de alți fotbaliști. Sper și îmi doresc ca rasismul să dispară. Nu rămâne decât să lucrez și să continui pe drumul deja început. Fotbaliștii îmi transmit mesaje de susținere.
Trebuie să mă perfecţionez și eu pe teren. Am încă 23 de ani şi este o progresie firească. Am plecat de foarte tânăr din Brazilia fără să fi învăţat multe lucruri. Mă simt din ce în ce mai trist, am din ce în ce mai puțină dorință de joc...Eu vreau să joc pentru a face lucruri grozave.
Familia mea mă susține și, de asemenea, fanii mă încurajează și îmi spun să lupt în continuare. Caut egalitatea în viitorul apropiat. Îmi doresc să existe egalitate și ca viața să fie normală pentru toată lumea", a declarat Vinicius Jr.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo