Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi are o mare necunoscută înainte de El Clasico! Alegerea pe care trebuie să o facă

Bianca Dumitru

Actualizat 25/10/2023 la 10:50 GMT+3

Barcelona o va înfrunta în weekend pe Real Madrid în primul El Clasico din acest sezon de La Liga. Înaintea partidei, Xavi are o mare necunoscută, nefiind hotărât pe cine să aleagă între Ronald Araujo și Joao Cancelo.

Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Barcelona va primi sâmbătă, de la ora 17:15, vizita celor de la Real Madrid, într-un meci contând pentru a 11-a etapă din La Liga.
Până la primul El Clasico din acest sezon, catalanii o mai au astăzi de înfruntat pe Șahtior Donețk, de la ora 19:45, în timp ce "galacticii" au jucat aseară în deplasare la Braga, impunându-se cu 1-2.
Pe lângă problemele de lot cu care se confruntă din cauza accidentărilor, Xavi mai are o necunoscută înaintea derby-ului cu Real Madrid. Conform celor de la Sport.es, antrenorul echipei blaugrana trebuie să se decidă pe cine să titularizeze între Ronald Araujo și Joao Cancelo.
Uruguayanul a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei în ultimele sezoane, iar în duelurile cu madrilenii a fost "marele pariu" al lui Xavi pentru a-l opri pe Vinicius. Tehnicianul trebuie să aleagă acum dacă îl va folosi tot pe Araujo și în weekend sau dacă îl va titulariza pe Cancelo, care este unul dintre cei mai buni fundași dreapta ai momentului.
Sosirea portughezului pe Camp Nou a contribuit la creșterea nivelului competitiv al echipei, fotbalistul împrumutat de la Manchester City reușind să iasă în evidență și prin calitățile sale ofensive. Faptul că unele dintre acțiunile pornite de la el se termină cu gol poate fi, însă, și un dezavantaj, mai ales în fața unei echipe ca Real Madrid.
Citește și:

Barcelona - Real Madrid, sâmbătă, de la ora 17:15

Potrivit sursei citate, Xavi consideră că există un lucru negativ în aceste capacități ale lui Cancelo, respectiv faptul că poate genera probleme în defensivă, lucru observat prin numărul de goluri încasate de Ter Stegen în acest sezon.
Jurnaliștii catalani notează că antrenorul Barcelonei ar putea opta pentru o echipă de start în care să se afle și Araujo, și Cancelo, trimis la mijlocul terenului pentru a întări atacul, dar uruguayanul este necesar la conducerea axei centrale a apărării după accidentarea lui Kounde.
Xavi mai are timp să ia o decizie asupra primului 11, cert este faptul că nu vrea să facă experimente împotriva celor de la Real Madrid. Tehnicianul a și spus că va trimite pe teren o formulă deja testată și care funcționează bine.
"Nu este momentul să testăm lucruri sau să facem lucruri ciudate. Este timpul să fim practici pentru ca modelul nostru de joc să fie văzut. Nu vom face schimbări importante. Ceea ce am făcut până acum ne funcționează bine. Trebuie să urmăm calea pe care am început și să nu facem prea multe încercări", a declarat Xavi.
Derby-ul dintre Barcelona și Real Madrid, programat sâmbătă, de la ora 17:15, va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo