Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real - Barcelona 3-2 | Xavi, record negativ în epoca modernă a catalanilor și declarații dure la finalul El Clasico!

Ion Alexandru

Publicat 22/04/2024 la 07:52 GMT+3

Xavi a pierdut al 4-lea meci consecutiv ca antrenor al Barcelonei în fața lui Real Madrid. Există un singur precedent în toată istoria de 122 de ani a clubului catalan, dar Xavi știe cine este vinovatul pentru înfrângerea din ultimul El Clasico. Real Madrid a câștigat aseară cu 3-2, la capătul unei meci cu multe controverse, și se îndreaptă spre titlul cu numărul 36 în campionatul spaniol.

Barcelona-Trainer Xavi beim "Clásico" (2:3) gegen Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Xavi Hernandez și-a dorit enorm să câștige al treilea Clasico la a patra vizită la Santiago Bernabeu, în La Liga. Catalanul a recunoscut că șansele la titlu s-au evaporat aseară la capătul unui meci după care a spus că Barcelona merită victoria și a atacat cu toate forțele arbitrajul lui Soto Grado și a arbitrului din camera VAR, Sanchez Martinez pentru golul neacordat lui Lamine Yamal. Inițial, Xavi a fost reținut: "Toată lumea a văzut. Nu trebuie să spui nimic. Nu e nevoie să spun altceva. Îmi poate dăuna mie și imaginii mele. Analiza va da verdicte, sunt singur. Dacă jucăm din nou, vom câștiga acest joc, dar asta face parte din reconstrucția în care se află clubul acum. Am jucat mai bine decât Real Madrid, dar am pierdut". Desigur, când i s-a spus că Ter Stegen a descris arbitrajul drept "rușinos", acesta i-a susținut opinia: "Sunt total de acord cu el. Este realitatea. Nu trebuie să taci.
E o rușine. Sentimentul meu de azi este de maximă nedreptate. El Clasico nu a fost corect, a fost viciat. Nu pot păcăli pe nimeni, mai puțin pe fani."
Când i s-au amintit alte faze, cum ar fi penalty-ul în favoarea lui Real Madrid, Xavi a adăugat: "Da, este un rezultat mincinos! Înaintea meciul am fost întrebat despre arbitru și am spus că sper că va trece neobservat. Ei bine, niciunul dintre ei nu a făcut asta. E o rușine. Dacă vrem cea mai bună ligă din lume, trebuie să folosim tehnologia. Trebuie să fiu corect cu fanii. Am meritat să câștigăm astăzi."
Fazele cotroversate pe care Xavi i le reproșează arbitrului Soto Grado
  • mingea a trecut de linia porții în minutul 27 după devierea lui Yamal
  • penalty la Yamal în minutul 30 după un duel cu Camavinga
  • penalty la Fermin după un duel cu Rudiger în minutul 57
  • penalty-ul din care Vinicius a egalat în minutul 11. Puștiul Curbasi îl atinge pe Lucas Vasquez, dar jucătorul Realului caută contactul
A câștigat corect Real Madrid derby-ul cu Barcelona jucat aseară pe Bernabeu?

Xavi, a patra înfrângere la rând cu Real Madrid

Xavi a contestat și arbitrajul din tur, atunci când Real s-a impus cu 4-1 la Barcelona. Deși a anuțat că ar vrea să plece la finalul acestui sezon, Xavi este tentat să facă o concesie și să rămână încă cel puțin doi ani pe banca echipei sale de suflet. Situația sa nu este, însă, fericită când vine vorba de derby-urile cu Real Madrid. Ultimele au fost de coșmar, iar Xavi a ajuns la 4 înfrângeri consecutive, în toate competițiile în fața rivalilor madrileni. Un singur antrenor din istoria Barcelonei a mai făcut asta. Este vorba de fostul jucător al lui Manchester United, Paddy O'Connell. Irlandezul a venit pe banca Barcelonei acum aproape 90 de ani!
Ultimele 4 El Clasico ale lui Xavi
  • Barça 0-4 Madrid (05.04.2023)
  • Barça 1-2 Madrid (28.10.2023)
  • Madrid 4-1 Barça (14.01.2024)
  • Madrid 3-2 Barça (21.04.2024)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo