Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi s-ar putea răzgândi și continua la Barcelona! Garanțiile pe care le vrea pentru a rămâne

Bianca Dumitru

Actualizat 12/04/2024 la 11:48 GMT+3

Xavi a anunțat la începutul acestui an că va pleca în vară de la Barcelona, dar Joan Laporta speră să-l convingă să rămână. Apropiații antrenorului au dezvăluit condițiile în care Xavi se va răzgândi și va continua pe Camp Nou.

Xavi Hernández en la rueda de prensa previa al Barcelona-Nápoles.

Credit imagine: Getty Images

Xavi Hernandez și-a anunțat plecarea de la FC Barcelona la finalul lunii ianuarie, după o perioadă în care catalanii au pierdut Supercupa Spaniei și au fost eliminați din Cupa Regelui.
Antrenorul a spus în mai multe rânduri că nu se va răzgândi, dar președintele clubului încă speră ca el să rămână și din sezonul viitor. Joan Laporta a început să insiste tot mai mult pe lângă Xavi să continue, mai ales că rezultatele echipei s-au îmbunătățit în ultimul timp, grație evoluțiilor lui Lamine Yamal, Pau Cubarsi, Robert Lewandowski, Raphinha și Ilkay Gundogan.
Xavi continuă să spună că nimic nu s-a schimbat în decizia sa, iar apropiații lui au dezvăluit că tehnicianul nu se va răzgândi decât dacă echipa va obține în continuare rezultate bune, acestea contând enorm pentru continuitatea sa.
Conform Mundo Deportivo, antrenorul Barcelonei ar putea decide să rămână pe Camp Nou doar dacă va primi garanții că își va putea întări lotul la vară, că va putea să facă transferurile pe care și le dorește și că nu-i va pierde pe fotbaliștii pe care îi consideră indispensabili.
Xavi ar vrea să aducă la echipă doi mijlocași, iar preferații lui sunt Martin Zubimendi, Joshua Kimmich și Bernardo Silva, pentru ale cărora transferuri fiind nevoie de foarte mulți bani.
Rămâne de văzut ce va reuși Barcelona până la finalul acestui sezon, în care se află în cursa pentru trofeul Champions League, și dacă conducerea îi va putea garanta antrenorului că îi va aduce jucătorii doriți.
Citește și:

POSTUL LUI XAVI LA BARCELONA, "VÂNAT" DE HANSI FLICK

La începutul acestei luni, în timp ce oficialii clubului blaugrana încearcă să-l convingă pe Xavi să rămână, jurnaliștii din Spania au anunțat că un alt antrenor este cu ochii pe ceea ce se întâmplă la Barcelona, visând să ajungă în locul fostului mijlocaș.
Conform celor de la Sport.es, Hansi Flick este încântat la gândul că ar putea să îi antreneze pe catalani și a blocat toate negocierile cu alte echipe care l-ar fi vrut pentru a aștepta să vadă ce se întâmplă cu Xavi.
Neamțul de 58 de ani este liber de contract din septembrie 2023, după ce a fost demis de la echipa națională a Germaniei. De-a lungul carierei, el le-a mai antrenat pe Bammental, Hoffenheim și Bayern.
Cu bavarezii a avut un adevărat succes, în doar două sezoane reușind să-și treacă în palmares două titluri în Bundesliga, Cupa și Supercupa Germaniei, trofeul Champions League, Supercupa Europei și Cupa Mondială a cluburilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo