Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zidane a evidențiat momentul de vârf al carierei sale de jucător: "Cel mai frumos sentiment"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 01/12/2023 la 13:23 GMT+2

Zinedine Zidane a rememorat mai multe episoade ale carierei sale de fotbalist, dar și a celei de antrenor, în cadrul unei emisiuni. Fostul tehnician al Realului a vorbit despre colegii săi de echipă, cel mai frumos moment al carierei, dar și despre modul în care a ajuns să antreneze.

france, world cup final, 1998, zinedine zidane

Credit imagine: Reuters

Articol scris de Daniel Kerekes
Unul dintre cei mai mari fotbaliști francezi ai tuturor timpurilor, Zinedine Zidane a fost invitat în emisiunea compatriotului său Tony Parker, fostul mare baschetbalist din NBA. "Zizou" a oferit un interviu amplu despre întreaga sa carieră în fenomenul fotbalistic.
Acesta a recunoscut că Ronaldo Nazario a fost cel mai talentat jucător alături de care a evoluat: "De departe.L-aș fi luat cu mine la fiecare echipă." Francezul a fost un admirator al "fenomenului" și a evidențiat importanța calității coechipierilor săi: "Este necesar să fii înconjurat de oameni talentați, care pot să evolueze zi de zi.”, a spus Zidane, conform Marca.
Fostul internațional francez a spus care este cel mai important moment al carierei sale de fotbalist: "Câștigarea Campionatului Mondial din 1998 a fost un sentiment de neegalat". Chiar dacă acesta a câștigat Balonul de Aur în acel an și Liga Campionilor în 2002, francezul a catalogat cucerirea titlului mondial ca "cel mai frumos sentiment".

Zidane nu a vrut să devină antrenor

Imediat după retragerea din activitatea de fotbalist, Zidane a spus că nu ar antrena niciodată. Chiar și Tony Parker a spus în cadrul interviului, că nu și l-ar fi imaginat ca tehnician, dar francezul și-a găsit un loc pe banca tehnică, fiind un foarte bun om de comunicare. Acesta a recunoscut că nu îi place atenția din partea mass-media: "Vreau doar să lucrez în birou și alături de jucătorii mei".
Acesta a surprins și diferența fundamentală dintre meseria de fotbalist și cea de antrenor: "Sunt două lucruri total diferite. Ca jucător te uiți doar la tine, chiar dacă joci într-o echipă, cu toții știm asta. Am făcut-o toată cariera. Nu este la fel. Ca antrenor, trebuie să ai grijă de un grup de 27 de oameni".
Citește și:
Zidane a vorbit despre experiența de a o antrena pe fosta sa echipă, Real Madrid: "Știți cum se zice, cu cât clubul este mai mare, cu atât ego-urile din vestiar sunt mai mari. Cu asta trebuie să te descurci". Antrenorul ajuns la 51 de ani a ținut în frâu un vestiar în care se aflau jucători emblematici, precum Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Luka Modric, Marcelo sau Karim Benzema.
Debutul în cariera de antrenor l-a avut la Real Madrid Castilla, echipa secundă a "galacticilor". Zidane spune că a fost surprins de reacția tinerilor jucători "blanco": ”Pentru puști eu am fost Zidane, fotbalistul. Când vorbeam, nimeni nu zicea nimic, doar <da, da, da>. Eu am nevoie de dialog și a fost dificil, fiindcă nu schimbam prea multe vorbe. Poate erau impresionați. Când am ajuns la prima echipă, am avut parte de conversații reale", a încheiat francezul.
Zinedine Zidane este liber de contract de doi ani și jumătate, iar zvonuri despre revenirea sa pe banca tehnică au apărut în toată această perioadă. La momentul actual, funcția oficială a acestuia este de acționar al echipei de liga a doua din Franța, Rodez AF.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo