Ilie Dumitrescu s-a născut în București, pe 6 ianuarie 1969 și a început fotbalul la vârsta de 8 ani. Steaua a fost clubul la care Ilie a început și și-a încheiat cariera de fotbalist profesionist.
La numai 17 ani, Ilie a fost promovat la prima echipă a Stelei, care venea după cel mai important triumf al unei formații din fotbalului românesc, cucerirea Cupei Campionilor Europeni în 1986. Excepție făcând sezonul 1987-1988, când a fost împrumutat la FC Olt Scornicești, Ilie Dumitrescu a rămas la Steaua până în 1994, an în care a impresionat întreaga lume prin evoluțiile de la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii.
Fără îndoială, meciul cu Argentina din optimile de finală de la World Cup a fost cel mai bun din cariera sa. Două goluri superbe și un assist perfect pentru Hagi au contribuit decisiv la o victorie istorică a naționalei noastre în fața sud-americanilor, scor 3-2.
Cupa Mondială FIFA
Tot mai aproape de finală! Campionatul Mondial din Qatar a ajuns în sferturi. Programul meciurilor
ACUM 4 ORE
https://i.eurosport.com/2020/03/30/2800788.jpg
Evoluțiile încântătoare la mondialul de peste ocean i-au adus lui Ilie Dumitrescu transferul în fotbalul mare. Tottenham Hotspur a fost primul club din străinătate unde a jucat internaționalul român, dar din nefericire accidentările l-au împiedicat să-și arate valoarea. Ulterior a fost împrumutat la Sevilla, după care s-a întors la Spurs, fiind apoi cedat la West Ham United.
Tot din cauza unei accidentări, Ilie a ratat Campionatul European din 1996, iar în vara acelui an a început o aventură exotică, semnând cu gruparea mexicană CF America. În Mexic a mai jucat pentru Atlante, după care, în 1998, s-a întors la Steaua, de unde s-a retras un an mai târziu la vârsta de numai 30 de ani.

Ilie Dumitrescu împlinește 52 de ani

După retragere, Ilie a rămas aproape de fotbal și a antrenat mai multe echipe în România, Cipru sau Grecia (cele mai importante fiind FCSB, AEK Atena și PAOK), dar a renunțat prematur și la meseria de tehnician. În prezent, Ilie Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați analiști sportivi din România, ocupație pe care a îmbrățișat-o de mai bine de 10 ani.
Un talent pur, un fotbalist cu o tehnică și viteză ieșite din comun, Ilie Dumitrescu a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști români din anii '80-'90. Accidentările l-au bântuit toată cariera și l-au determinat să se retragă mai repede decât era de așteptat, însă noaptea magică de pe arena Rose Bowl din Pasadena, când Ilie a răpus aproape de unul singur Argentina lui Batistuta, Balbo sau Ortega, va rămâne mereu în memoria suporterilor români de pretutindeni.
Cifrele carierei lui Ilie Dumitrescu
  • 3 titluri de campion cu Steaua
  • 2 Cupe ale României
  • 2 Supercupe ale României
  • Titlul de golgheter în 1992-1993 (24 de goluri)
  • Finalist al Cupei Campionilor Europeni în 1989
  • 62 de meciuri și 20 de goluri pentru echipa națională
  • Prezent la 3 turnee finale de Campionat Mondial (1990, 1994, 1998)
Cupa Mondială FIFA
Prima reacție a lui Eto'o după ce a luat la bătaie un suporter la Cupa Mondială din Qatar
ACUM 5 ORE
Cupa Mondială FIFA
Portughezii au scris istorie la meciul cu Elveția de la Mondial! Recordul egalat de Goncalo Ramos
ACUM 5 ORE