Royal Antwerp a intrat într-o perioadă neagră odată cu retrogradarea în a doua ligă belgiană în 2004. Abia după 13 ani s-a întors clubul în Jupiler Pro League. În 2017, reconstrucția clubului a început odată cu sosirea lui Ladislau Boloni. MARCA notează că Boloni are un palmares bogat, fiind cel care a adus ultimul tiltu pe Jose Alvalade pentru Sporting CP (2001/2002) dar și cel care a câștigat campionatul Belgiei cu Standard Liege (2008/2009).
”Vedeam după o perioadă extrem de dificilă de un an și jumătate. A trebuit să pun pauză pentru că un membru de familia era bolnav și era important să fiu acasă. Când medicii au spus că totul este în regulă, am primit oferta de la Antwerp iar decizia a fost ușoară pentru că știam deja campionatul Belgiei”, a declarat Boloni pentru Marca.
Progresul făcut de Antwerp a continuat cu Boloni pe bancă: ”În fotbal trebuie să evoluezi mereu. Primul sezon am reușit să ne salvăm de la retrogradare fără probleme iar anul trecut am ajuns în play-off și ne-am calificat în Europa League după 25 de ani”, consideră Boloni.
Romanian Liga 2
Veste proastă pentru Dinamo! Nicolae Badea se retrage din programul DDB
ACUM 10 ORE
”Sezonul acesta ne asigurasem deja din nou locul în play-off și ajunsesem în finala cupei. Toată lumea era entuziasmată. Este o situație extrem de dificilă, nimeni nu știe ce se va întâmpla, depinde de evoluția virusului”, a continuat el.
Boloni își amintește cum a început revenirea echipei: ”În primul sezon nu aveam prea multă calitate, dar am avut o mentalitate extraordinară. Încetul cu încetul am remodelat întreg lotul”.
https://i.eurosport.com/2019/11/18/2719334.jpg

Campionul Europei

Ladislau Boloni, informează MARCA, a avut o carieră extraordinară și ca jucător la ASA Târgu Mureș, Steaua, Racing Jet Wavre, Creteil și Orleans. De asemenea, el a jucat în 102 meciuri pentru naționala României și a înscris 23 de goluri. A fost desemnat de două ori cel mai bun jucător român (1977 și 1983), a câștigat trei campionate, două cupe, o Cupă a Campionilor și o Supercupă a Europei. Finala Cupei Campionilor câștigată la penalty-uri cu Barcelona la Sevilla în 1986 rămâne însă de poveste.
”Este cel mai important meci din cariera mea. A fost o mare provocare. Am jucat de la egal la egal cu Barcelona, nu și-au putut impune jocul. Meciul nu a fost unul foarte atractiv, dar din punct de vedere tactic a fost foarte bun. Am reușit să rezistăm și în prelungiri, la 0-0, deja ne gândeam la penalty-uri. Pentru noi să ajungem la acest rezultat împotriva Barcelonei era deja o victorie”, povestește Boloni.
”Soarta, însă, ne-a rezervat o glorie chiar mai mare. Dumnezeul fotbalului a fost alături de portarul nostru. Duckadam a fost extrem de inspirat și a apărat patru penalty-uri. Eu am avut un moment dificil pentru că am ratat un penalty... dar în apărarea mea pot spune că a fost importantă contribuția mea până atunci la acel meci”, a susținut Boloni.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Todd Boehly vrea să cumpere și un club din Portugalia! Care este planul noului patron de la Chelsea
ACUM 11 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Rădoi îl susține pe Edi Iordănescu la națională, după ce România a retrogradat în Liga Naţiunilor
ACUM 12 ORE