Echipa națională de fotbal a României a rămas fără selecționer la finalul lunii noiembrie. În ultimele săptămâni, FRF s-a orientat asupra lui Ladislau Boloni, pe care Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au încercat să-l convingă să ocupe postul de selecționer după plecarea lui Mirel Rădoi.
Negocierile dintre cele două părți s-au blocat, însă, la finalul săptămânii trecute, din cauza unor clauze contractuale. Federația și-ar fi dorit ca mandatul lui Boloni să se prelungească automat dacă echipa națională se va califica la turneul final al Campionatului European din 2024, însă Boloni nu ar fi de acord cu obligativitatea de a sta 4 ani la cârma echipei naționale.
Potrivit GSP, din cauza acestei neînțelegeri Boloni s-ar fi decis să refuze oferta FRF, tehnicianul urmând să-i anunțe pe oficiali în cel mai scurt timp privind intențiile sale.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
În cazul în care această variantă se adeverește, șefii FRF ar putea să revină asupra variantelor Adrian Mutu și Edi Iordănescu. Fostul antrenor al celor de la FC U Craiova a fost considerat multă vreme principalul favorit pentru postul de selecționer, în timp ce cu tehnicianul care s-a despărțit recent de FCSB reprezentanții forului au purtat câteva discuții de principiu. Amândoi ar fi, însă, tentați să accepte provocarea.
Citește și:

Edi Iordănescu nu ar refuza o ofertă din partea FRF

Fostul antrenor al celor de la FCSB a spus recent că el se consideră pregătit să devină selecționer, având experiență în Liga 1, unde a obținut rezultate foarte bune atât la CFR Cluj, cu care a câștigat un titlu, cât și pe banca roș-albaștrilor.
Edi Iordănescu a punctat că echipa națională are nevoie de un antrenor puternic și a spus că este conștient că FRF are variante mai experimentate decât el, numindu-i, printre alții, pe Gică Hagi, Cosmin Olăroiu sau Mircea Lucescu.
"Foarte multe nu pot comenta. Nu mă lansez în astfel de piste. Am discutat, an văzut că au păstrat anumite discuții cu Loți Boloni. În momentul de față, nu știu stadiul discuțiilor. Am avut discuții exclusiv din străinătate în ultima perioadă. Eu nu am ofertă de la Federație.
Rănit e mult spus. Orice antrenor își dorește să fie prima soluție. E altă încredere, susținere. Este și un sentiment de mândrie. Nu las sentimentele să îmi dicteze deciziile. Există un prim val de antrenori. Mă gândesc la Dan Petrescu, Gică Hagi, Mircea Lucescu, Cosmin Olăroiu sau Răzvan Lucescu. Sunt unii care au 20-30 de ani înaintea mea.
Nu există critic mai mare în ceea ce mă privește. Sunt acolo în vârful generației. Am mai mult de 10 ani de când antrenez. Merg spre 300 de meciuri în Liga 1. Am antrenat CFR și FCSB, am un titlu câștigat. Am acumulat o anumită experiență care mă ajută. Mă gândesc că echipa națională are nevoie de un selecționer puternic. Poate într-o zi voi fi eu", a declarat Edi Iordănescu la Pro X.
Romanian Liga I
Gabi Tamaș pleacă de la FC Voluntari la finalul sezonului! Cu ce echipă din Liga 1 ar putea semna
29/04/2022 LA 04:36
Romanian Liga I
#AiNoștri | Gh. Dungu, portarul cu peste 200 de meciuri în tricoul Rapidului: "Echipa mea de suflet"
14/04/2022 LA 15:43