Getty Images

Lazio - Inter 2-1. Lupta la titlu se anunță palpitantă: trei puncte între primele trei clasate

Lazio - Inter 2-1. Lupta la titlu se anunță palpitantă: trei puncte între primele trei clasate

16/02/2020 la 23:58Actualizare 17/02/2020 la 00:04

Lazio își continuă parcursul de vis în Serie A, formația lui Simone Inzaghi reușind să învingă cu 2-1 pe Inter, în derbyul etapei a 24-a. Primele trei clasate în Italia sunt despărțite de doar trei puncte, astfel că se anunță o luptă pe muchie de cuțit pentru titlu.

După ce a fost învinsă la mijlocul săptămânii, pe Meazza, de Napoli, în manșa tur a semifinalelor Cupei, Inter spera să își ia revanșa pe Olimpico, împotriva formației de pe locul 3 din Serie A.

Iar partida a început perfect pentru nerazzurri, care au reușit să intre în avantaj la pauză, grație reușitei lui Ashley Young, care a marcat din voleu, la capătul unui contra-atac.

Dar Lazio avea 18 etape fără înfrângere, cea mai bună perioadă din istoria formației biancoceleste. Încurajați frenetic de un stadion plin, gazdele nu au acuzat șocul și au revenit în joc imediat după întoarcerea de la cabine. Immobile a marcat din penalty, iar cu 20 de minute înainte de final Milinkovic Savic a stabilit scorul întâlnirii: 2-1 pentru Lazio.

Deși pe final Inter a forțat, căutând egalarea, Stratosha a fost într-o zi mare și a reușit să mențină avantajul de pe tabelă.

Antonio Conte a pierdut primul său meci ca antrenor, împotriva lui Lazio. Până acum, tehnicianul se întâlnise cu formația biancocelestă de 7 ori. Înfrângerea de azi e prima pentru Inter în campionat din octombrie.

Lupta la titlu rămâne o afacere în trei, doar trei puncte despărțindu-le pe primele trei clasate în Serie A.

Ciro Immobile își continuă sezonul de vis din Serie A. În cele 24 de meciuri jucate, vârful lui Lazio a marcat de 26 de ori, reușind și 6 pase decisive. Immobile a egalat deja numărul de goluri reușit în stagiunea trecută de golgheterul din Italia, Quagliarella.