PSG e la ora marilor schimbări, după ce obiectivul numărul unu al anului, păstrarea lui Kylian Mbappe, a fost reuşită.
Leonardo a fost dat deja afară de Al Khelaifi, iar viitorul lui Mauricio Pochettino va fi identic cu al brazilianului. Tehnicianul argentinian va plăti tribut pentru performanţa mult sub aşteptări din această ediţie de Champions League, când PSG a părăsit competiţia încă din faza optimilor.
Marele pariu al şefilo de pe Parc des Princes a fost Zidane, dar acesta refuză în continuare orice ofertă, aşteptând să îi ia locul lui Deschamps pe banca naţionalei Franţei, după Mondialul din Qatar. Antonio Conte a fost şi el o variantă, dar tehnicianul italian nu se potriveşte cu stilul foarte ofensiv al lui PSG şi nu e pe placul vestiarului.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
IERI LA 09:39
În acest context, cum un alt antrenor cu pedigree e greu de adus, şefii formaţiei din Hexagon s-au oprit asupra lui Ruben Amorim. Le Parisien anunţă că s-au stabilit deja primele contacte între părţi şi şansele să se ajungă la un numitor comun sunt foarte mari.

Ruben Amorim, marele pariu al lui PSG

În vârstă de 37 de ani, fostul mijlocaş de la Benfica şi-a început cariera de antrenor la echipa a doua a lui Braga, pentru ca apoi să impresioneze la prima echipă. În cele 13 meciuri în care a antrenat Braga, Ruben Amorim a avut 10 victorii şi un egal, astfel că Sporting i-a făcut imediat ofertă, convinsă de calităţile sale.
Şi oficialii "leilor" nu s-au înşelat, Amorim ducând echipa spre un titlu istoric, sezonul trecut. În 2021, după campionatul luat cu Sporting, Ruben Amorim a fost declarat antrenorul anului în Portugalia.
Un excelent comunicator, antrenorul portughez a dat dovadă de foarte multă flexibilitate în joc, la Sporting, având capacitatea să schimbe modulele echipei în funcţie de nevoi, rezultat sau adversare. Cu un contra-pressing excelent, Sporting recuperează multe baloane, motiv pentru care îşi creează atât de multe ocazii de gol.
Cu siguranţă că lusitanul are toate datele pentru a deveni un antrenor mare, dar rămâne de văzut în ce măsură, la doar 37 de ani, poate ţine în frâu un vestiar plin de vedete. Cert e că Mbappe, care are un rol esenţial la PSG în orice decizie de genul acesta, şi-a dat girul privind mutarea, fiind încântat de fotbalul prestat de Sporting.
Fotbal
Newcastle, singura soluție? PSG vrea să scape de Neymar, dar brazilianul încă nu acceptă oferta
IERI LA 19:22
Ligue 1
Pochettino refuză să plece de la PSG! Ce solicită argentinianul pentru a semna rezilierea
29/06/2022 LA 13:14