Update 2 septembrie: Liverpool a fost amendată cu 200.000 de lire sterline pentru folosirea unui jucător ineligibil. Echipa lui Jurgen Klopp rămâne însă în competiție și o va întâlni pe Arsenal.
Știrea inițială:
Liverpool - Arsenal este unul dintre duelurile cele mai așteptate din turul 4 al Cupei Ligii Angliei, alături de cel dintre Chelsea și Manchester United. Însă partida de pe Anfield poate să nu mai aibă loc. Asta deoarece Liverpool riscă să fie eliminată de catre EFL din competiție pentru folosirea unui jucător care nu era eligibil la partida cu MK Dons din turul 3.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Liverpool a câștigat cu 2-0 după reușitele lui James Milner și Ki-Jana Hoever în fața celor de la Milton Keys Dons, Jurgen Klopp alegând să schimbe toți cei 11 jucători de la victoria cu Chelsea din Premier League. Astfel, pe teren au apărut puști precum Hoever, Harvey Elliott, Sepp van den Berg, Caoimhin Kelleher, Rhian Brewster sau Curtis Jones alături de veterani precum Milner sau Adam Lallana.
Însă cei de la Liverpool sunt investigați acum pentru folosirea mijlocașului spaniol Pedro Chirivella, intrat pe teren în repriza a doua. Aparent, acesta nu avea toate acreditările internaționale pentru a fi folosit de Liverpool în acest meci, lucru confirmat de club.
”Clubul este conștient de eventualele probleme administrative legate de unul dintre jucătorii noștri. Lucrăm alături de autoritățile relevante pentru a stabili faptele și nu vom face comentarii suplimentare până când tot procesul nu se va încheia” a spus purtătorul de cuvânt al clubului pentru The Athletic.

Precedentul Sunderland

Federația a confirmat la rândul ei că investighează cazul iar cea mai dură sancțiune posibilă este excluderea din competiție. Totuși, cei de la Liverpool speră că nu se va ajunge la această situație și se bazează pe un precedent din 2014 când tot Milton Keys Dons a fost ”victima”. Atunci, Sunderland l-a folosit pe Ji-Dong Won care tocmai revenise după un împrumut la Augsburg și nu era eligibil din aceleași motive legate de cartea verde internațională.
Cei de la Sunderland au scăpat atunci doar cu o amendă iar Liverpool speră ca și în acest caz să se ia această măsură disciplinară.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25