Formația lui Guardiola nu are șanse să își apere titlul în Anglia, însă speră să obțină mai multe trofee la finalul sezonului. Principalul obiectiv e Liga Campionilor, acolo unde au șanse mari de calificare în sferturi după victoria de pe Bernabeu, dar și competițiile interne îi interesează pe jucătorii de pe Etihad.
După ce a câștigat Cupa Ligii în ultimii doi ani, City a demonstrat încă o dată că este o specialistă a competiției. Partida cu Aston Villa nu a avut istoric, deși nou promovata a reușit să țină aproape și să ofere un oarecare suspans până la final.
Scorul a fost deschis de golgheterul Kun Aguero, pentru ca Rodri, care devine cu fiecare meci care trece instrumental pentru City, să mărească avantajul cu o lovitură de cap. Pe final de primă repriză, Samata, jucătorul adus de la Genk în această iarnă, a redus din handicap, dar "cetățenii" au gestionat perfect scorul de pe tabelă în a doua parte. Cu o posesie covârșitoare, City nu i-a permis adversarei să se apropie de poarta lui Bravo, care a avut două intervenții în tot meciul.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
ACUM 17 ORE
Victoria a venit firesc pentru City, chiar dacă probabil mulți se așteptau la un scor mai convingător. Succesul e unul aparte pentru Pep Guardiola, care tocmai a bifat al 30-lea trofeu al carierei. Pentru "cetățeni" este a 7-a Cupă a Ligii din istorie, după cele cucerite în 1969–70, 1975–76, 2013–14, 2015–16, 2017–18 și 2018–19.
Phil Foden e considerat de Guardiola cel mai talentat jucător pe care l-a avut sub comandă în cariera sa, asta în condițiile în care marele tehnician catalan a lucrat cu Messi, la Barcelona. În ciuda talentului enorm, internaționalul englez nu a devenit un titular în echipa "cetățenilor", Pep considerându-l prea "necopt", la 19 ani. Totuși, în finala Cupei Ligii, Foden a primit o șansă din primul minut și a reușit un assist pentru Aguero. Când Kun a semnat cu Manchester City, Phil avea doar 11 ani.
City a devenit o adevărată specialistă a Cupei Ligii, cucerind cinci din ultimele șapte ediții
Doar Liverpool, în două rânduri, a reușit să mai câștige de trei ori consecutiv Cupa Ligii
Recordul lui Guardiola în finalele disputate în carieră:
  • 14 finale;
  • 13 trofee;
  • 33 goluri marcate;
  • 9 partide în care echipa sa nu a primit gol.
8 trofee a cucerit deja Guardiola la cârma "cetățenilor"
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
ACUM 19 ORE
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
IERI LA 10:58