Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City a cucerit pentru a treia oară la rând Cupa Ligii. Guardiola, la al 30-lea trofeu

Cristian Mihală

Actualizat 01/03/2020 la 20:25 GMT+2

Manchester City a câștigat pentru a treia oară la rând Cupa Ligii, după ce s-a impus cu 2-1 în finala contra lui Aston Villa. Aguero și Rodri au marcat pentru "cetățeni".

Sergio Aguero of Manchester City celebrates with teammate Phil Foden after scoring his team's first goal during the Carabao Cup Final between Aston Villa and Manchester City at Wembley Stadium on March 01, 2020 in London, England

Credit imagine: Getty Images

Formația lui Guardiola nu are șanse să își apere titlul în Anglia, însă speră să obțină mai multe trofee la finalul sezonului. Principalul obiectiv e Liga Campionilor, acolo unde au șanse mari de calificare în sferturi după victoria de pe Bernabeu, dar și competițiile interne îi interesează pe jucătorii de pe Etihad.
După ce a câștigat Cupa Ligii în ultimii doi ani, City a demonstrat încă o dată că este o specialistă a competiției. Partida cu Aston Villa nu a avut istoric, deși nou promovata a reușit să țină aproape și să ofere un oarecare suspans până la final.
Scorul a fost deschis de golgheterul Kun Aguero, pentru ca Rodri, care devine cu fiecare meci care trece instrumental pentru City, să mărească avantajul cu o lovitură de cap. Pe final de primă repriză, Samata, jucătorul adus de la Genk în această iarnă, a redus din handicap, dar "cetățenii" au gestionat perfect scorul de pe tabelă în a doua parte. Cu o posesie covârșitoare, City nu i-a permis adversarei să se apropie de poarta lui Bravo, care a avut două intervenții în tot meciul.
Victoria a venit firesc pentru City, chiar dacă probabil mulți se așteptau la un scor mai convingător. Succesul e unul aparte pentru Pep Guardiola, care tocmai a bifat al 30-lea trofeu al carierei. Pentru "cetățeni" este a 7-a Cupă a Ligii din istorie, după cele cucerite în 1969–70, 1975–76, 2013–14, 2015–16, 2017–18 și 2018–19.
Phil Foden e considerat de Guardiola cel mai talentat jucător pe care l-a avut sub comandă în cariera sa, asta în condițiile în care marele tehnician catalan a lucrat cu Messi, la Barcelona. În ciuda talentului enorm, internaționalul englez nu a devenit un titular în echipa "cetățenilor", Pep considerându-l prea "necopt", la 19 ani. Totuși, în finala Cupei Ligii, Foden a primit o șansă din primul minut și a reușit un assist pentru Aguero. Când Kun a semnat cu Manchester City, Phil avea doar 11 ani.
City a devenit o adevărată specialistă a Cupei Ligii, cucerind cinci din ultimele șapte ediții
Doar Liverpool, în două rânduri, a reușit să mai câștige de trei ori consecutiv Cupa Ligii
Recordul lui Guardiola în finalele disputate în carieră:
  • 14 finale;
  • 13 trofee;
  • 33 goluri marcate;
  • 9 partide în care echipa sa nu a primit gol.
8 trofee a cucerit deja Guardiola la cârma "cetățenilor"
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo