Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Președintele UEFA cere desființarea Cupei Ligii Angliei

Sebastian Ujica

Publicat 05/03/2020 la 20:39 GMT+2

Manchester City a câștigat ultimele 3 ediții ale Cupei Ligii Angliei.

Phil Foden of Manchester City and Pep Guardiola, Manager of Manchester City pose with the trophy following their sides victory during the Carabao Cup Final between Aston Villa and Manchester City at Wembley Stadium on March 01, 2020 in London, England.

Credit imagine: Getty Images

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, le-a spus celor de la The Times că își dorește ca Anglia să renunțe la Cupa Ligii pentru a reduce numărul de meciuri din calendar. Turneul, organizat prima dată în sezonul 1960/1961, a avut ultima finală în weekendul trecut când Manchester City a învins-o cu 2-1 pe Aston Villa și a câștigat pentru a 3-a oară consecutiv trofeul.
Competiția a fost folosită în ultimii ani de cluburile de top din Premier League ca o oportunitate pentru tinerii de la academie și jucătorii mai puțin utilizați să prindă minute. Liverpool, cea care a câștigat de cele mai multe ori trofeul, de 8 ori, a folosit echipa de la Under 23 în partida cu Aston Villa din decembrie când lotul primei echipe se afla la Campionatul Mondial al Cluburilor.
Ceferin crede că e momentul ca și în Anglia să se renunțe la Cupa Ligii, așa cum se întâmplă în Franța, acolo unde în acest sezon are loc ultima ediție.
Cupa Ligii nu va mai exista în Franța. A rămas doar în Anglia. Cred că toată lumea știe că ar fi mai bine pentru toată lumea să nu se mai dispute. Problema este că, prin această cupă, sunt ajutate financiar multe cluburi dezvantajate așa că înțeleg problema. Englezii țin mult la tradiționalism, le plac lucrurile care există de mulți ani
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo