Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, prima finalistă a Cupei Ligii Angliei! Echipa lui Tuchel s-a impus și în returul cu Spurs

Nicu Savin

Actualizat 13/01/2022 la 00:17 GMT+2

Chelsea a devenit prima echipă calificată în finala Cupei Ligii Angliei! "Albaștrii" au câștigat cu 1-0 returul cu Tottenham din semifinale, după ce se impuseseră cu 2-0 în partida de acum o săptămână.

Rüdiger

Credit imagine: Getty Images

Chelsea este la numai un pas de primul trofeu al sezonului. Echipa lui Tuchel a gestionat fără emoții returul cu Tottenham din Cupa Ligii Angliei, după ce a câștigat pe teren propriu cu 2-0.
Lukaku a ratat o primă mare ocazie a meciului în minutul 12, când belgianul nu l-a putut învinge pe Pierluigi Gollini din situație unu la unu. Portarul lui Spurs nu a mai avut ce face în minutul 18, când Rudiger a marcat cu capul în urma unui corner executat de Mason Mount.
Tottenham nu și-a revenit nici după primirea golului, iar neputința a fost cuvântul care a caracterizat jocul echipei lui conte până la pauză.
Citește și:

Chelsea s-a calificat lejer în finala Cupei Ligii

În repriza secundă, meciul se putea relansa. În minutul 46 arbitrul Andre Marriner a dictat penalty pentru Spurs, dar și-a schimbat decizia după consultarea VAR. Mai apoi, Harry Kane a marcat (min.64), dar golul a fost anulat pentru un off-side infim.
Odată cu trecerea timpului cei de la Tottenham au renunțat să mai spere la o revenire miraculoasă și jocul a curs în favoarea lui Chelsea, care a obținut o victorie liniștită, fără să consume prea multă energie. Tottenham putea marca totuși golul de onoare în această dublă în ultimul minut al prelungirilor, dar Kepa a avut o intervenței excelentă la un șut bun al lui Ryan Sessegnon.
Așadar Chelsea este prima echipă calificată în finala Cupei Ligii, acolo unde va lupta cu Arsenal sau Liverpool, echipe care vor juca joi seara prima manșă. De partea celaltă, Tottenham mai are o singură șansă să încheie cu un trofe acest sezon: Cupa Angliei, competiție în care mai e, însă, un drum lung de parcurs.
Chelsea este a 3-a cea mai titrată echipă engleză în Cupa Ligii, la egalitate cu Aston Villa și Manchester United, cu 5 trofee câștigate. Pe primele două poziții sunt Liverpool și Manchester City, cu câte 8 titluri fiecare. Ultima dată când Chelsea a câștigat acest trofeu a fost în sezonul 2014-2015, chiar după o finală cu Tottenham (2-0).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo