Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Ligii Angliei | Liverpool a trecut dramatic de Leicester! Chelsea și Spurs sunt și ele în semifinale

Nicu Savin

Actualizat 23/12/2021 la 01:17 GMT+2

În această seară au avut loc ultimele 3 partide din sferturile de finală din Cupa Ligii Angliei. Liverpool s-a impus dramtic cu Leicester, la penalty-uri, Tottenham a câștigat derby-ul cu West Ham, iar Chelsea a obținut o calificare chinuită după ce a câștigat pe final pe terenul lui Brentfrd.

Diogo Jota of «Liverpool»

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / S-au tras deja la sorți partidele din semifinale. Liverpool va juca cu Arsenal, iar Chelsea o va întâlni pe Tottenham. Meciurile se vor juca în prima parte a anului viitor.
Știrea inițială
Arsenal a fost prima echipă care a obținut biletele pentru semifinalele Cupei Ligii Angliei, iar în această seară "tunarii" au aflat cu ce formații vor lupta pentru trofeu.
Cel mai atractiv meci al serii a fost cel dintre Liverpool și Leicester. Jurgne Klopp le-a dat șansa mai multor jucători care evoluează mai puțin, dar acest lucru i-a costat scump pe "cormorani" în startul partidei. Brandon Rodgers a trimis în teren cea mai bună echipă, iar "vulpile" conduceau deja cu 2-0 după doar 13 minute, grație dublei lui Jamie Vardy (min.7 și 13).
Oxlade-Chamberlain a redus din diferență în minutul 19, dar diferența de două goluri s-a refăcut până la pauză, Maddison reușind un gol fenomenal în minutul 33.
Liverpool nu a renunțat, iar Jota, intrat la pauză, a readus în joc echipa lui Klopp în minutul 68, executându-l pe Schmeichel cu un șut puternic după o pasă a lui Minamino. Finalul de meci a fost unul palpitant, cu Liverpool atacând cu toate liniile, iar Leicester apărându-se eroic. "Vulpile" au dat impresia că vor rezista, însă au cedat în al 5-lea minut de prelungire, Minamino egalând și trimițând meciul la loviturile departajare (regulamentul nu prevede cele două reprize clasice de prelungiri).
Primii 3 jucători de la fiecare formație au marcat fără emoții, dar apoi Luke Thomas a ratat pentru Leicester, iar Keita a adus-o pe Liverpool în avantaj. Iheanacho a restabilit echilibrul, iar Minamino a avut ocazia să aducă victoria "cormoranilori". Japonezul a șutat însă în bară și suspansul a continuat, dar nu pentru mult timp. Kelleher a apărat șutul lui Bertrand, iar apoi Jota a transformat cu siguranță și a adus calificarea pentru Liverpool.

Cupa Ligii Angliei | Tottenham și Chelsea, în semifinale

Celelalte două partide din sferturi au fost două derby-uri londoneze. Tottenham și West Ham au oferit un spectacol agreabil, cel puțin în prima parte. Echipa lui Conte a deschis scorul prin Bergwijn în minutul 29, dar Bowen a egalat după numai 3 minute. Spurs au intrat totuși în avantaj la vestiare, după reușita lui Lucas Moura din minutul 34.
Partea secundă nu a mai fost atât de spectaculoasă, Tottenham mulțumindu-se să-și apere avantajul fragil. West Ham a dominat total repriza secundă, dar nu a găsit drumul spre gol, astfel că Spurs va fi în semifinale, iar speranțele fanilor că își vor vedea favoriții cu un trofeu deasupra capului după 13 ani au rămas intacte.
În fine, Chelsea s-a calificat și ea în semifinalele Cupei Ligii, după o victorie chinuită pe terenul lui Brentford. Problemele de lot l-au determinat pe Tuchel să trimită în teren o echipă improvizată, iar acest lucru s-a văzut. Campioana Europei s-a zbătut în zadar să găsească drumul spre gol în prima repriză și nici schimbările făcute în partea secundă nu au ajutat prea mult.
Meciul părea că se îndreaptă către loviturile de departajare, dar autogolul lui Jansson din minutul 80 și penalty-ul transformat de Jorginho în minutul 85 au adus calificarea pentru Chelsea.
Așadar, 3 formații londoneze: Arsenal, Chelsea și Tottenham, vor lupta pentru trofeu alături de Liverpool.
Program Premier League 26-27 decembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol