Articol scris de Andrei Nicolae
Fotbalul din Anglia prezintă din nou probleme legate de programul foarte încărcat, cauzate în prezent de apariția unor focare de Covid în rândul mai multor cluburi. Majoritatea echipelor din Premier League au fost nevoite să își amâne meciuri, necunoscând neapărat data la care pot juca restanțele respective.
Premier League
Zvonurile privind plecarea lui Ronaldo de la Manchester United, desființate! "Nu e stilul lui"
12/01/2022 LA 10:23
Rangnick a declarat că echipele au prea multe meciuri de jucat în diferite competiții și crede că excluderea echipelor din primul eșalon englez din Cupa Ligii ar fi necesară. Neamțul a vorbit de asemenea și despre rejucările din Cupa Angliei, după ce a fost anunțat la începutul săptămânii că meciurile din a treia și a patra rundă a competiției nu vor avea parte de acest procedeu.
"Anglia este singura ligă de top în care se joacă două cupe diferite. În Franța au desființat a doua competiție de cupă. Asta este ceva despre care putem să vorbim și să discutăm. Cupa Ligii încă este prezentă pentru a îmbunătăți situațiile financiare ale echipelor din liga a treia sau a patra. Alt aspect este cel despre Cupa Angliei și rejucările. Asta s-a schimbat și este un lucru bun. În alte țări nu există rejucări, asta ar trebui adus în discuție".

Rangnick a adresat și problema schimbărilor insuficiente

Conducerea internațională a Asociației de Fotbal a permis cluburilor să facă cinci schimbări, regulă adoptată la începutul pandemiei și în prezent fiind o măsură permanentă. Cu toate acestea, Premier League este singura competiție de top din Europa care a revenit la trei schimbări disponibile, iar săptămâna trecută cluburile au votat pentru a treia oară pentru păstrarea acestei reguli.
Este înțeles că echipele mici au impresia că revenirea la cinci schimbări disponibile ar avantaja doar echipele mari, însă Rangnick crede că astfel toți antrenorii își pot menține mai mulți jucători mulțumiți:"Anglia este singura țară unde nu sunt acceptate cinci schimbări. A fost decis ca toate echipele să poată face cinci schimbări acum 18 luni când a început pandemia. Cred că a fost decizia corectă pentru a avea mai multe opțiuni de a schimba jucători și mai ales pentru a păstra energia lor dacă au trecut prin boală. Suntem într-o situație similară celei de acum un an și jumătate și nu văd de ce să nu se întâmple același lucru. În alte țări s-a făcut asta. Nu am vorbit cu jucătorii despre asta, dar nu este nevoie pentru că majoritatea ar fi de partea mea".
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Premier League
Marcus Rashford, în fața unei decizii importante! Ce temeri are privind viitorul său pe Old Trafford
12/01/2022 LA 09:26
The Emirates FA Cup
Ralf Rangnick a dezvăluit ce se întâmplă cu Cristiano Ronaldo! "A avut probleme în ultimele zile"
11/01/2022 LA 08:31