Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Thomas Tuchel îi ia apărarea lui Kepa după înfrângerea din finala Cupei Ligii! "Dacă vreți să dați vina pe cineva..."

Bianca Dumitru

Publicat 28/02/2022 la 08:22 GMT+2

Chelsea a pierdut la penalty-uri în finala Cupei Ligii Angliei, portarul Kepa ratând lovitura decisivă de la 11 metri. După meci, Thomas Tuchel a explicat de ce a ales să-l introducă pe teren pe goalkeeper și a punctat că acesta nu trebuie învinovățit pentru rezultat.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 27: Kepa Arrizabalaga speaks to Thomas Tuchel, Manager of Chelsea before he is substituted on during the Carabao Cup Final match between Chelsea and Liverpool at Wembley Stadium on February 27, 2022 in London, England. (Photo by

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a câștigat dramatic Cupa Ligii Angliei, după ce s-a impus la penalty-uri, scor 11-10, în duelul cu Chelsea. În timpul regulamentar a fost 0-0 și s-a ajuns la lovituri de departajare, după 120 de minute, acolo unde Kepa, introdus pe teren fix pentru penalty-uri, a ratat lovitura decisivă.
După meci, Thomas Tuchel a insistat că goalkeeper-ul nu poate fi considerat vinovat pentru eșecul din finala Cupei Ligii și că nu ar trebui să fie criticat. Antrenorul lui Chelsea a spus că singurul care trebuie să-și asume responsabilitatea este el, cel care ia deciziile, și a explicat de ce a ales să-l scoată pe Mendy de pe teren.
"Crezi că facem asta și nu vorbim cu jucătorii? Jucătorii cunosc planul pe care noi l-am făcut înainte. Dacă vreți să dați vina pe cineva, învinuiți-mă pe mine, nu este o problemă.
Eu iau deciziile și nu le iau pentru a încerca să fiu eroul. Astăzi a fost nevoie de 11 penalty-uri pentru a găsi câștigătorul. Și dacă vreți să dați vina pe cineva pentru rezultat, dați vina pe mine.
Citește și:

"Sunt foarte mândru de echipa mea"

Este rău pentru Kepa, desigur, dar el este fără vină. Am luat decizia ca și data trecută (n.r. în meciul cu Villarreal din Supercupa Europei) la loviturile de departajare, pentru că Kepa se antrenează zilnic cu jucătorii. Pur și simplu ei știu cât de bun este și are mai mult timp să se pregătească pentru penalty-uri pe terenul de antrenament decât Mendy.
Din păcate, acum nu a putut salva nicio lovitură de la 11 metri și a fost dur faptul că el a fost tipul care a ratat singurul penalty de astăzi, dar nu are nicio vină. Deciziile le iau eu și nu pot să mă răzgândesc după ce aflu rezultatul. Nu putem ști ce s-ar fi întâmplat dacă l-am fi lăsat pe Mendy pe teren.
Aceasta este viața de antrenor de fotbal. Deci nu există regrete, îmi asum vina și responsabilitatea pentru această înfrângere. Sunt foarte mândru de performanța echipei. Am văzut o mulțime de lucruri bune și le-am spus băieților că nu ar trebui să fie dezamăgiți", a declarat Thomas Tuchel, citat de Daily Mail.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol