Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United câștigă Cupa Ligii Angliei, primul trofeu după o pauză de 5 ani

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 26/02/2023 la 20:36 GMT+2

Manchester United s-a impus cu 2-0 în finala Cupei Ligii Angliei, în fața celor de la Newcastle, punându-și în vitrină primul trofeu după o pauză de 5 ani. Reușita lui Casemiro și autogolul lui Botman au decis câștigătoarea serii.

Manchester United's Brazilian midfielder Casemiro (2L) celebrates scoring the opening goal during the English League Cup final football match between Manchester United and Newcastle United at Wembley Stadium.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Manchester United și Newcastle s-au întâlnit duminică seara, pe Wembley, în finala Cupei Ligii Angliei, ediția 2023.
Manchester a semnat prima ocazie a ultimului act la capătul a 13 minute de joc. Weghorst a reluat din întoarcere, în interiorul careului de 16 metri, dar Karius a reținut fără emoții.
Newcastle a avut și ea șansa de a deschide scorul în minutul 31, după ce Saint-Maximin a făcut ce a vrut cu un adversar și apoi a șutat la colțul lung, dar De Gea a intervenit și s-a opus deschiderii de scor.
Trei minute mai târziu la poarta cealaltă Manchester a dat lovitura. Shaw a centrat din lovitură liberă, iar Casemiro a fost la locul potrivit și a introdus mingea în poartă, pentru 1-0.
După cinci minute, United și-a dublat avantajul. Rashford a primit balonul și a șutat spre direcția lui Karius, iar mingea, deviată de Botman, l-a învins pe goalkeeper, care nu s-a putut opune majorării scorului, "Diavolii" făcând 2-0 până la intrarea la cabine.
CITEȘTE ȘI:

Manchester United, câștigătoarea Cupei Ligii Angliei

Până la intrarea la cabine, Newcastle a încercat să micșoreze diferența. Burn a reluat centrarea lui Trippier, dar balonul a depășit poarta. Manchester a fost și ea aproape de gol, dar a irosit șansa să intre cu 3-0 la vestiare. Weghorst a expediat un șut de la distanță, dar mingea nu l-a mai surprins pe Karius.
În actul secund, Newcastle a fost aproape să revină în meci, în minutul 68, dar Martinez a avut o intervenție salvatoare la șutul lui Joelinton și a trimis în corner.
Manchester a trecut și ea pe lângă gol șase minute mai târziu, după ce șutul lui Rashford a fost respins în lateral de Karius.
Manchester United a trecut pe lângă 3-0 în prelungirile jocului, dar Karius a avut intervenția meciului, iar finala s-a terminat cu 2-0 în favoarea lui United, care pune în vitrină primul trofeu după o pauză de 5 ani, într-un sezon în care mai poate câștiga alte 3 trofee.
Cupa Ligii Angliei este totodată și primul trofeu obținut de Manchester United cu Erik ten Hag la cârma echipei.
Până în finală, trupa lui Erik ten Hag a trecut, pe rând, de Aston Villa, Burnley, Charlton și Nottingham Forest. De partea cealaltă, până în ultimul act Newcastle a trecut de ranmere, Crystal Palace, Bournemouth, Leicester și Southampton, ajungând în finală pentru prima dată după o pauză din sezonul 1975 - 1976.

Manchester United - Newcastle | Echipele de start

  • Manchester United: De Gea - Dalot, Martinez, Varane, Shaw - Casemiro, Fred - Antony, Fernandes, Rashford - Weghorst. Rezerve: Garnacho, Heaton, Lindelof, Maguire, Malacia, McTominay, Sabitzer, Sancho, Wan-Bissaka. Antrenor: Erik ten Hag
  • Newcastle: Karius - Trippier, Botman, Schar, Burn - Longstaff, Guimaraes, Joelinton - Almiron, Wilson, Saint-Maximin. Rezerve: Anderson, Gillespie, Isak, Lascelles, Manquillo, Murphy, Ritchie, Targett, Willock. Antrenor: Eddie Howe
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo